News

Județul Argeș, lovit din plin de pandemie! 11 cazuri de infectare în doar 24 de ore, în comuna Godeni. Totul a pornit de la un parastas

05.04.2020 | 19:01
Judetul Arges lovit din plin de pandemie 11 cazuri de infectare in doar 24 de ore in comuna Godeni Totul a pornit de la un parastas
ADVERTISEMENT

O comună din județul Argeș se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infecții cu noul coronavirus, astfel că în decurs de o zi, de la 14 cazuri de COVID-19 s-a ajuns la 25, scrie ziarul local Sursa ta.

11 cazuri de infectare în doar 24 de ore, în comuna Godeni

Sistemul de sănătate din județul Argeș se confruntă cu un număr tot mai mare de infecții cu coronavirus, multe având același loc de proveniență: comuna Godeni.

ADVERTISEMENT

Aici au fost confirmate până în prezent 25 de cazuri de coronavirus, dintre care 13 doar în ultimele două zile, dintre care 11 în ultimele 24 de ore.

Pacientul zero pare să fie un șofer de curse internaționale, notează presa locală, însă o altă persoană ce lucrează la fabrica Lear ar fi contribuit la răspândirea virusului în zonă.

ADVERTISEMENT

În plus, creșterea numărului de infecții ar fi cauzată și de organizarea unui parastas în comuna argeșeană, la care ar fi luat parte un număr de oameni mai mare decât este permis.

Cazurile de coronavirus se înmulțesc alarmant

Presa locală scrie că, în afară de cazurile confirmate până acum, mai sunt așteptate rezultatele altor teste, astfel că este posibil ca numărul de infecții din zonă să crească, mai ales că la Spitalul Câmpulung s-au prezentat peste 20 de cazuri simptomatice doar sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Din aceste motive, președintele Consiliului Judeţean Argeș, Dan Manu, a solicitat oficial carantinarea comunei Godeni.

O altă problemă cu care se confruntă județul Argeș o reprezintă lipsa unui laborator propriu de testare, astfel că întârzierea rezultatelor poate complica situația din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: