News

O creșă din Capitală a fost închisă. S-au descoperit cazuri de Covid

O creșă din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă temporar, după ce trei angajați au fost depistați cu coronavirus.
14.09.2021 | 12:39
O cresa din Capitala a fost inchisa Sau descoperit cazuri de Covid
ADVERTISEMENT

Este vorba despre creșa ”Teiul Doamnei” din Sectorul 2 din Bucureşti, iar printre angajații infectați sunt cadre didactice. Aceștia nu sunt vaccinați.

În urma acestei situații, cursurile au fost suspendate pentru 14 zile, iar la fața locului s-a demarat o dezinsecție.

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 2 al Capitalei: ”Nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii”

De asemenea, părinții nu au semnalat până acum cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV2 a copiilor lor.

“În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 funcţionează Creşa Teiul Doamnei, cu sediul în str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2, cu o capacitate de 80 locuri, care s-au ocupat începând cu 1 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu virusul coronavirus SARS-CoV-2″, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 2 al Capitalei.

Pe data de 3 septembrie a fost depistat primul caz de coronavirus în cadrul creșei

Reprezentanții instituției au mai transmis că pe data de 3 septembrie a fost depistat primul caz pozitiv de Covid la un angajat al unei grupe. Atunci, s-au aplicat măsurile prevăzute de regulile anti-coronavirus. Mai exact, activitatea grupei a fost suspendată temporar, iar persoana contaminată, împreună cu restul persoanelor cu care a interacționat, au fost izolate.

ADVERTISEMENT

”În data de 13.09.2021 au fost confirmaţi alţi trei angajaţi, iar activitatea a fost suspendată, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2; prin toate acţiunile desfăşurate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 2 a urmărit cu prioritate respectarea dreptului la sănătate al copiilor ca drept fundamental prevăzut de legislaţia în vigoare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a informat părinţii copiilor cu privire la suspendarea activităţii creşei şi va menţine legătura cu părinţii prin personalul creşelor, în vederea cunoaşterii şi înţelegerii măsurilor anunţate”, a mai transmis Primăria Sectorului 2.

ADVERTISEMENT

Această situație are loc, așadar, la o zi după începutul noului an școlar 2021-2022. Reamintim că printre regulile ce trebuie respectate, pentru prevenirea unor alte noi cazuri, sunt: păstrarea distanțării, purtarea măștii de protecție în interiorul unităților de învățământ (inclusiv la ore), dezinfectarea și aerisirea sălilor de curs.

De altfel, potrivit celor mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în România s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 3929 de cazuri noi de Sars-Cov2.

În total, la nivel național sunt 1.126.582 de persoane contaminate cu acest virus. Alte 35. 132 sunt decedate, în urma infectării.

ADVERTISEMENT