News

O declarație a Danei Budeanu legată de violența asupra femeilor, urmărită penal. Creatoarea de modă, ocolită de anchetă

12.06.2020 | 08:37
O declaratie a Danei Budeanu legata de violenta asupra femeilor urmarita penal Creatoarea de moda ocolita de ancheta
Dana Budeanu a avut o reacție vehementă pe Facebook, după ce o publicație a scris, citând surse, că va candada la alegerile parlamentare pe listele PSD
ADVERTISEMENT

O declarație a Danei Budeanu legată de violența asupra femeilor, făcută în luna martie, este urmărită penal de procurori. În ceea ce o privește, creatoarea de modă este, momentan, ocolită de anchetă.

O declarație a Danei Budeanu legată de violența asupra femeilor, urmărită penal. Creatoarea de modă, ocolită de anchetă

O urmărire penală in rem a fost declanșată de Justiție după o declarație din urmă cu trei luni făcută de Dana Budeanu în care această vorbea de ”altoirea femeilor”, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

În contextul scandalului legat de vloggerul Alexandru Bălan “Colo”, care a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar pentru instigare la viol contra unor minore, o persoană cu o și mai mare notorietate, creatoarea de modă Dana Budeanu, a rămas, momentan, ”neatinsă” de autorități.

Pe 16 martie, aceasta posta un video pe Youtube în care îi îndemna pe bărbații la violență contra femeilor. Procurorii declară că stadiul anchetei în acest caz este in rem, adică se cercetează fapta, dar nu există încă un suspect.

ADVERTISEMENT

“Există un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului. Se efectuează cercetări. Stadiul anchetei este in rem. S-a început urmărirea penală cu privire la faptă, dar nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

În acest moment, nu există nici un suspect în cauză. Se efectuează cercetări pentru a se afla adevărul și a fi stabilite toate circumstanțele cauzei”, a spus, pentru sursa citată, Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Budeanu în urmă cu trei luni: ”Femeile trebuie altoite”

În urmă cu trei luni, Dana Budeanu făcea o serie de afirmații șocante, susținând că atunci când este cazul, femeile ar trebui “altoite”, de către bărbați. În opinia acesteia, asta se aplică dacă femeile îi persiflează sau le diminuează masculitatea, când se află în public.

”În secunda aia tu trebuie să iei un pumn să-i spargi gura. Nu există, bă, aşa ceva! Bă, ce vă spun eu, bă, ăsta e instinctul masculin. Ele trebuie altoite! Instigi la violenţă…

ADVERTISEMENT

Nu instig, tâmpito! Sunt figuri de stil. Deci, urmează o figură de stil: altoială! Nu se poate să ajungi sclavete, vă ceartă alea în public. Prima dată când te-a certat aia, te-a perisflat sau ţi-a răspuns la vreo masă în public sau pe undeva, jap!

De faţă cu toată lumea! Jap»-ul nu e ceva nasol, din greşeală ţi-a scăpat mâna. În secunda doi şi ameţitele celelalte iau aminte. Tu o faci pentru binele comunităţii, tu aşa trebuie să gândeşti. Tu nu o altoieşti pe ea. Tu o altoieşti pe ea puţin, aşa… te faci că-ţi scapă, înţelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat.”, spunea Dana Budeanu în emisiunea sa.

  • La ora publicării acestui articol, videoclipul cu această declarație încă este în online. 
ADVERTISEMENT