Life

O destinație turistică românească se va schimba radical. Zona va fi reamenajată total

Zona turistică din România care se va modifica radical. Autoritățile locale vor să o reamenajeze. Au explicat motivul deciziei.
19.04.2023 | 09:12
O destinatie turistica romaneasca se va schimba radical Zona va fi reamenajata total
Destinatia este una dintre cele mai vizitate din România. Sursa foto: Sodexo Romania
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai cunoscute și vizitate destinații din România va avea în curând o altfel de înfățișare. Autoritățile locale vor să o reamenajeze în totalitate. Turiștii care au fost aici se declară încântați de planul liderilor. Nu și comercianții din zonă.

Zona turistică din România care va fi amenajată de către autoritățile locale. Comercianții, neîncântați

Rezervația naturală Cheile Turzii este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din țara noastră. Pentru a-i păstra farmecul, mai marii de la județ vor să pună lacăt pe taberele și chioșcurile amplasate aici sau le oferă vânzătorilor posibilitatea de a se muta unde vor ei.

ADVERTISEMENT

De-a lungul aleii către impozanta destinație din județul Cluj se află de ani buni tarabe în care se vând suveniruri, haine și mâncare. Fiecare spațiu arată diferit, astfel că se poate face o deosebire. Autoritățile, însă, au de gând să pună altceva în loc.

Alin Tișe, președinte al Consiliului Județean Cluj, spune că vânzătorii au opțiunea de a se muta într-o parte decisă de autorități, iar tarabele și căsuțele vor arăta la fel. Aceasta va reprezenta sectorul de comerț și alimentație publică. Mai departe, se va amenaja rezervația cu o zonă de camping și agrement, una de parcări, alta de sport și cu o tabară de copii.

ADVERTISEMENT

”O zonă de servicii unde se va realiza comerţ şi alimentaţie publică, deservire turistică şi administrativă. De asemenea, o zonă de camping şi agrement, de asemenea, o zonă de parcări, respectiv 150 de parcări în zona de acces. O zonă de sport, tabere de copii şi o direcţie de amenajare şi dezvoltare viitoare”, a explicat Alin Tișe, președinte al Consiliului Județean Cluj, potrivit Observator.

De ce nu sunt de acord comercianții cu inițiativa

Comercianții nu privesc cu ochi buni intenția liderilor locali, deoarece îi obligă să facă tot mai multe investiții în mica lor afacere. Unii au deschise tarabe de un deceniu, iar de atunci au trebuit să se supună la o varietate de reguli, în fiecare an.

ADVERTISEMENT

”Afacerea mea am început-o acum 10 ani. În fiecare an tot se schimbă. Alte investiţii, alte investiţii. Ar trebui să se reglementeze odată pentru totdeauna, să se facă ceva. Să ştie fiecare om când începe un sezon, să ştii cu ce să începi”, a declarat un vânzător tot pentru sursa menționată.

Turiștilor li se pare bună inițiativa deoarece ar fi mai multă curățenie și mai mult spațiu pentru plimbare, distracție la Cheile Turzii. ”E un lucru bun şi ar fi un pic mai mult spaţiu. Poate şi mai multă curăţenie” , a declarat și un turist.

ADVERTISEMENT

Rezervația Naturală Cheile Turzii se găsește în județul Cluj și este situată la o distanță de 6 km vest de municipiul Turda. Locul se întinde pe o suprafață 324 de hectare și are peste o mie de specii de plante, de animale, insecte, unele fiind pe punctul de a dispărea definitiv. Totodată, viperele sunt foarte prezente aici, astfel că mare atenție dacă vă aventurați prin destinația turistică.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni