Sport

O deviere numită dorință! Golul de titlu al CFR-ului vine dintr-o bâlbâială a fundașilor lui Botoșani. Video

CFR Cluj este pentru a patra oară consecutiv campioana României, echipa lui Edi Iordănescu marcând golul de titlu dintr-o deviere, după o bâlbâială a defensivei lui FC Botoșani.
18.05.2021 | 23:20
O deviere numita dorinta Golul de titlu al CFRului vine dintro balbaiala a fundasilor lui Botosani Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus în deplasarea cu Botoșani, scor 1-0, prin autogolul lui Alexandru Țigănașu din minutul 53, care și-a deviat mingea în propria poartă.

În minutele de prelungiri, Al Mawas a scăpat singur cu Giedrius Arlauskis, însă portarul lituanian a avut o paradă de zile mari, respingând mingea în corner.

ADVERTISEMENT

Devierea nefericită a fundașilor lui Botoșani care i-a adus titlul CFR-ului

CFR Cluj a avut nevoie doar de o deviere nefericită a lui Alexandru Țigănașu în duelul cu FC Botoșani, pentru a cuceri al patrulea titlu de campioană la rând. Tot Țigănașu putea să deschidă scorul, însă șutul său din prima repriză s-a dus în bara porții lui Giedrius Arlauskis.

În urma unui corner bătut de Ciprian Deac, Andrei Burcă a trimis cu capul spre poartă, însă mingea a fost deviată de Țigănașu, Eduard Pap fiind surprins de direcția luată de balon, iar Meleke nu a mai ajuns la minge. Toată acțiunea s-a petrecut în timp ce mingea s-a scurs încet în poarta moldovenilor, jucătorii lui Edi Iordănescu fiind în culmea fericirii.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a primit încă titlul și medaliile de campioni, elevii lui Edi Iordănescu urmând să fie premiați la ultimul meci din campionat, contra lui FCSB, duelul având loc chiar în „Gruia”, unde se va pregăti o adevărată festivitate de premiere.

VIDEO AICI

CFR Cluj, gol norocos și cu FCSB. Tot Burcă a fost implicat decisiv

În urma rezultatului, CFR Cluj s-a distanțat la șase puncte de FCSB, care are un meci mai puțin jucat, însă și dacă echipa lui Toni Petrea ar reuși să se impună în fața Craiovei și a CFR-ului, tot nu ar câștiga titlul, echipa lui Edi Iordănescu nefiind beneficiara înjumătățirii punctelor.

ADVERTISEMENT

FCSB ar fi putut să rămână în cărți pentru titlul din Liga 1, dacă la meciul direct din „Gruia”, cu CFR Cluj nu ar fi primit un gol la ultima fază a meciului.

Și la acel meci, CFR Cluj a beneficiat de un gol norocos, mingea trimisă cu capul de Andrei Burcă a nimerit într-o porțiune denivelată a gazonului, iar balonul i-a jucat feste lui Andrei Vlad, care nu a putut interveni la o minge aparent simplă, dar care și-a schimbat traseul chiar înainte ca tânărul portar al „roș-albaștrilor” să intervină.

ADVERTISEMENT

La interviul după ce a devenit din nou campion, Andrei Burcă a mulțumit divinității pentru golul marcat împotriva FCSB-ului, dar și pentru că a trimis mingea cu capul către poarta lui Pap:

„Au fost două meciuri importante și știam că putem deveni campioni cu șase puncte. Mă bucur că mi-am ajutat echipa. Sunt fericit că am reușit să marchez la Giurgiu cu FCSB și am reușit să-mi ajut și acum echipa”.

Astfel, după un sezon dominat în mare parte de FCSB, CFR Cluj a demonstrat că este o echipă mult mai pragmatică, mai matură și i-a suflat din nou titlul rivalilor de la FCSB.

  • 2.500.000 de euro este cota de piață a lui Andrei Burcă, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: