ADVERTISEMENT
News

O directoarea a unui mare spital din Brașov, reținută 24 de ore. Ce acuzații i se aduc

Autor: Adrian Baciu | 21.05.2020 | 15:57
O directoarea a unui mare spital din Brașov, reținută 24 de ore. Ce acuzații i se aduc
O directoarea a unui mare spital din Brașov, reținută 24 de ore. Ce acuzații i se aduc. Foto: brasovtv.com

În plină pandemie de coronavirus, o directoare a unui mare spital din Brașov a fost reținută 24 de ore de procurori. Acesteia i se aduc o serie largă de acuzații, printre care cele de abuz în serviciu, divulgare de informaţii secrete de serviciu, uz de fals şi delapidare.

ADVERTISEMENT

O directoarea a unui mare spital din Brașov, reținută 24 de ore. Ce acuzații i se aduc

În cursul zilei de joi, 21 mai, directoarea financiară a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov a fost reținută pentru 24 de ore. Ea este suspectată că ar fi sustras mai multe materiale de uz medical din unitate, pe care le-ar fi transferat la un cămin de bătrâni din localitatea Moeciu.

Directoarea nu este singura acuzată de fapte de corupție la unitatea medicală din Brașov. Potrivit Agerpres, care notează declarațiile reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, aceasta, alături de alţi medici, sunt cercetaţi pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

“Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Braşov au dispus continuarea urmăririi penale faţă de cinci persoane, printre care şi directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nedestinate publicităţii, fals intelectual săvârşit în forma instigării, uz de fals şi delapidare.

În privinţa situaţiei de fapt am reţinut următoarele: în perioada februarie 2020 şi până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măşti şi mănuşi chirurgicale, produse sanitare, medicamente şi altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, în beneficiul şi pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni “Paradisul montan” din localitatea Moieciu, cămin care era administrat, în fapt, tot de aceasta. Produsele erau transferate cu ajutorul şoferului angajat la unitatea medicală”, a declarat Cătălin Moraru, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

ADVERTISEMENT

Concedii medicale luate în mod fictiv

Prim-procurorul din Brașov a mai anunțat că, încă din luna aprilie, suspecta ar fi divulgat informaţii confidenţiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente şi, de asemenea, ar fi determinat o persoană fizică să obțină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens şi demersuri pe lângă câțiva medici.

”Concediile erau, într-adevăr, luate în mod fictiv. Acesta, practic, îi îndruma care erau paşii de urmat pentru a obţine respectivul concediu şi, ulterior, efectua şi demersuri pe lângă alţi medici pentru a întocmi în fals aceste concedii medicale, medici care, de altfel, sunt şi ei suspecţi în această cauză şi pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Deci, doamna director a fost reţinută pentru 24 de ore şi se efectuează cercetări faţă de cinci persoane, printre care şi medici”, a mai precizat Cătălin Moraru.

Polițiștii din Brașov, percheziții la trei spitale din Brașov

Acțiunea oamenilor legii la unitățile medicale din Brașov, inclusiv la Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, au demarat miercuri.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii din Braşov au făcut, în urmă cu o zi, şase percheziţii, trei dintre ele la spitale, unde mai mulți angajați sunt bănuiți de nereguli în timpul stării de urgență.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!