News

O dubă a lovit intenționat un grup de pietoni. Două persoane au murit, cinci sunt rănite

Doi oameni au murit și cinci sunt răniți după ce o mașină a intrat în mulțime în Canada, cel mai probabil într-un gest intenționat al șoferului.
14.03.2023 | 09:10
O duba a lovit intentionat un grup de pietoni Doua persoane au murit cinci sunt ranite
Pietoni loviți de dubă. Foto: CBC.ca.
ADVERTISEMENT

Martorii spun că victimele au fost târâte peste 500 de metri pe trotuar, după ce o dubă a lovit mulțimea de oameni în orașul canadian Amqui, din provincia Quebec. Șoferul în vârstă de 38 de ani a fost arestat pe loc, iar acum ancheta va stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.

O dubă a intrat în mulțime în Qebec, Canada

Autoritățile au dat asigurări că atacatorul a acționat de unul singur, fiind vorba de un incident izolat. Așadar, restul oamenilor nu au motive reale să se teamă pentru siguranța lor. “Totul indică faptul că acesta este un eveniment izolat. Nu ar mai fi niciun pericol în zonă şi ar fi un singur suspect”, au transmis autoritățile canadiene.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost consemnat la ora 15:00, ora locală din Qebec, în orașul Amqui, o localitate cu 6.000 de locuitori situată în nord-estul Canadei. Victimele care au murit sunt doi bărbați în vârstă de 60, respectiv 70 de ani. Printre răniți se află trei copii, conform polițiștilor, citați de CBC.ca.

Oamenii sunt în stare de șoc, mai ales că acest incident are loc la puține săptămâni după ce un autobuz intra intenționat într-o grădiniță din Montreal, în februarie. Atunci, doi copii de patru ani mureau, în timp ce alți șase erau răniți.

ADVERTISEMENT

“Sunt cu tot sufletul alături de cetăţenii din Amqui, în Quebec. Mă gândesc la toţi cei afectaţi în timp ce aşteptăm informaţii suplimentare despre evenimentele tragice de astăzi”, a reacționat premierul Justin Trudeau pe Twitter. Canadienii își aduc aminte și acum atacul din 2018 din Toronto, când o mașină a ucis 11 persoane și a rănit alte 16.

De asemenea, în luna septembrie 2022 12 persoane au fost ucise și 18 au fost rănite grav, prin înjunghiere, în provincia Saskatchewan. ”Atacurile de astăzi din Saskatchewan sunt îngrozitoare şi sfâşietoare. Ne gândim la cei care au pierdut o fiinţă dragă şi la cei care au fost răniţi”, scria și atunci pe Twitter premierul canadian.

ADVERTISEMENT

Suspecții din acel moment erau Damien Sanderson (31 de ani) şi Myles Sanderson (30 de ani). Originari din localitatea James Smith Cree Nation, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, cei doi criminali au sfârșit la rândul lor în mormânt. Comunitatea indigenă din Canada e cunoscută drept o zonă rău famată, foarte săracă, unde crimele sunt la ordinea zilei.

Primele alerte de urgență legate de incidente au fost emise în întreaga provincie Saskatchewan și, ulterior, extinse în Manitoba și Alberta. Poliția a identificat și a căutat rapid doi suspecți de crimă: frații Damien Sanderson, 31 de ani, și Myles Sanderson, 30 de ani. Pe 5 septembrie, Damien a fost găsit mort cu răni multiple, cel mai probabil ucis de fratele său.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 15:30. pe 7 septembrie, după ce vehiculul său a fost scos de Poliție în afara drumului, Myles s-a predat și a fost arestat în Rosthern, Saskatchewan, înainte de a muri în custodia poliției mai târziu în acea zi. Pe 6 octombrie, RCMP a transmis că există dovezi că Myles este singurul responsabil pentru toate cele unsprezece omucideri, inclusiv pentru cea a lui Damien.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Se deschide Perla României. Un colț de Rai, cu ape binefăcătoare
Se deschide Perla României. Un colț de Rai, cu ape binefăcătoare
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării