News

O durere de măsea s-a transformat într-o luptă pentru supraviețuire. Diagnosticul teribil dat lui Ștefan, după vizita la dentist

Un tânăr din Botoșani a primit o veste cumplită după o vizită la dentist și acum a aflat că duce o luptă contracronometru pentru supraviețuire.
11.01.2023 | 17:55
O durere de masea sa transformat intro lupta pentru supravietuire Diagnosticul teribil dat lui Stefan dupa vizita la dentist
Tânărul Ștefan are nevoie de bani pentru a se lupta cu boala. Foto: Botosaninews.ro
ADVERTISEMENT

Ceea ce părea să fie o simplă durere de măsea s-a transformat într-un coșmar pentru Ștefan, după ce medicii i-au transmis că în realitate suferă de o boală grea.

Ștefan a aflat că are cancer după o vizită banală la dentist

”Am crezut că totul vine de la un molar de minte ce dădea să iasă. Nu m-am panicat, am început să iau calmante pentru a opri durerea, dar a devenit insuportabilă. Am fost operat pentru a fi extras acel dinte, dar ajuns acasă au reapărut durerile și am ajuns din nou la camera de gardă. Acolo mi s-a luat o biopsie, iar rezultatul a fost limfom non-Hodgkin de tip Burkitt, un cancer al sistemului imunitar extrem de agresiv!”, a povestit Ştefan Bulgaru pentru Botosaninews.ro.

ADVERTISEMENT

Limfomul Burkit e foarte agresiv și provoacă multe tumori necontrolate în corp. Acest tip de cancer afectează mandibula, intestinele, rinichii și poate ajunge rapid la nivelul sistemului nervos central.

”Am făcut și un transplant de celule stem din propriul corp, dar și în urma acestuia am primit un rezultat nefavorabil. Tumora a început să crească din nou, devenind imună la tratamentele standard”, a completat tânărul.

ADVERTISEMENT

Din păcate, după patru ședințe de chimioterapie în România, Ștefan a fost nevoit să plece la tratament în Turcia, pentru că nu poate învinge boala decât cu cele mai scumpe tratamente. Concret, pentru a putea spera la o nouă șansă la viață, tânărul are nevoie de 80.000 de euro.

Îmi doresc din suflet să nu renunț la lupta mea cu această boală nemiloasă, dar din păcate nu mai avem fonduri. Părinții mei sunt depășiți de situaţie, au făcut numeroase sacrificii împreună cu oameni inimoși pentru a mă ajuta să duc primul tratament la final.

ADVERTISEMENT

Dar nu ne mai descurcăm! Aşa că am apelat la Asociaţia Salvează o inimă pentru a mă ajuta să lupt în continuare cu această boală nemiloasă! Tratamentul constă în 2 luni de imunoterapie şi în cele din urma transplantul de celule stem alogen! Medicii spun că trebuie să lupt, pentru că sunt tânar şi ambiţios şi am şanse reale de recuperare”, a completat Ștefan.

Student la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu” de la Brad din Iași, Ștefan speră că se va recupera și își va continua viața ca un om sănătos.

ADVERTISEMENT

”Îmi doresc extrem de mult să trăiesc şi să îmi recuperez viaţa mea de odinioară, viaţa mea de tânăr student. Din păcate nu am reuşit să cunosc foarte mult viaţa de student, doar un semestru. Dar mi-a plăcut extrem de mult şi îmi doresc nespus de mult să îmi continui studiile, să fiu înconjurat iarăşi de prieteni, de oameni buni şi frumoşi!”, a mai transmis tânărul pentru sursa citată.

Cei care doresc să îl ajute pe Ștefan o pot face contribuind financiar în conturile Asociației „Salvează o inimă”, accesând linkul https://salveazaoinima.ro/stefan-bulgaru/.

ADVERTISEMENT
Tags: