O echipă de elevi români a câştigat Premiul pentru Excelenţă în IT

Echipa Oculus, un startup creat de elevi români, a câştigat Premiul pentru Excelenţă în IT 2016 în cadrul celei de-a 27-a ediţii a Competiţiei JA Europe Company of the Year, eveniment desfăşurat la Lucerna între 25 şi 28 iulie, cu ochelarii inteligenţi, concepuţi în ajutorul persoanelor cu mari deficienţe de vedere.

La această competiţie au participat peste 200 de tineri întreprinzători din 35 de state europene. Premiul pentru Excelenţă în IT, oferit de compania AT&T, recunoaşte meritele echipei care dă dovadă de iniţiativă şi de utilizarea creativă a instrumentelor oferite de domeniul IT&C.

Echipa Oculus a câştigat şi etapa naţională a competiţiei de antreprenoriat Compania Anului 2016. Această echipă este formată din elevi de la Colegiul Naţional I. L. Caragiale, sub coordonarea profesoarei Mihaela Găvănescu. Ochelarii Mitra, cu care au intrat în competiţie, au fost produşi cu ajutorul unei imprimante 3D şi sunt dotaţi cu un set de senzori care analizează toate informaţiile despre obiectele din jur, le procesează şi le transmite utilizatorului prin sunete de intensitate şi frecvenţă variabile.

sursa: libertatea.ro