Sport

Tottenham l-a dat afară pe Antonio Conte! Anunțul oficial al clubului și cine îi ia locul

Antonio Conte nu mai este antrenorul lui Tottenham, oficialii clubului londonez anunțând că au ajuns la un acord cu italianul pentru rezilierea contractului.
27.03.2023 | 08:49
Tottenham la dat afara pe Antonio Conte Anuntul oficial al clubului si cine ii ia locul
Italianul Antonio Conte a fost dat afară de la Tottenham. foto: hepta
ADVERTISEMENT
27-03-2023
05:58

Oficial: Tottenham l-a dat afară pe italianul Antonio Conte!

Ceea ce se se anticipa de mai multă vreme a devenit o certitudine: italianul Antonio Conte nu mai este antrenorul lui Tottenham. Clubul londonez a postat un comunicat pe site-ul oficial, anunțând că cele două părți au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului.

„Putem să anunțăm că antrenorul Antonio Conte a părăsit clubul după o înțelegere de comun acord. Am reușit calificarea în Champions League în primul sezon al lui Antonio la club. Îi mulțumim pentru contribuția sa și îi urăm succes pe viitor. Cristian Stellini o să fie antrenor interimar pentru restul sezonului, alături de Ryan Mason, cel care îi va fi asistent”, au precizat conducătorii lui „Spurs”.

„Mai avem 10 meciuri de Premier League din actuala stagiune și trebuie să ne luptăm pentru un loc de Champions League. Trebuie să fim uniți. Cu toții trebuie să dăm ce avem mai bun pentru a ne asigura că vom scoate maxim posibil și a-i satisface pe acești fani minunați și loiali”, a declarat și președintele Daniel Levy.

  • 4 este locul pe care Tottenham îl ocupă în Premier League, poziție care îi asigură momentan calificarea în ediția viitoare a Ligii Campionilor

 

Antonio Conte mai are contract cu Tottenham doar până la finele sezonului și, pentru moment, nu i s-a propus prelungirea acordului. Și sunt șanse nu doar ca acest lucru să nu se întâmple, ci chiar ca despărțirea de echipă să se producă chiar în perioada de pauză pentru meciurile echipelor naționale.

Antonio Conte și-a făcut praf jucătorii după remiza cu Southampton și riscă să plece din Premier League până în aprilie!

Tottenham a fost eliminată de AC Milan din Champions League. A fost primul moment în care Antonio Conte a vorbit despre faptul că jucătorii săi nu fac față presiunii puse de fani, care-și doresc performanțe.

ADVERTISEMENT

A urmat partida cu ultima clasată, Southampton. În care Spurs a avut 3-1. Dar s-a văzut egalată în final. Și italianul a răbufnit la conferința de presă.

”După această evoluție, pe care o consider inacceptabilă, cred că este momentul potrivit să vorbesc. Conduceam cu 3-1, controlam meciul, apoi să primești două goluri și să riști să pierzi… Cred că e bine să intrăm acum în miezul problemei.

ADVERTISEMENT

Problema este că am demonstrat din nou că nu suntem o echipă. Suntem 11 jucători pe teren. Văd jucători egoiști, care nu vor să se ajute unul pe celălalt, care nu pun suflet.

Până acum, am preferat să ascund situația, să încerc să îmbunătățesc lucrurile. Dar dacă vrem să devenim o echipă puternică, competitivă, contează dorința, să fii un luptător și să arăți asta în fiecare moment.

ADVERTISEMENT

Nu vorbesc despre aspectele tactice și tehnice, ci despre a fi o echipă. Cel mai important este să înțelegem că jucăm pentru siglă, pentru a ne face fanii mândri”, a spus Conte.

Italianul s-a ferit să spună vreo vorbă la adresa patronului Daniel Levy. Ba mai mult, a spus că jucătorii care au evoluat de-a lungul timpului au făcut ca echipa să nu câștige decât un trofeu, Carling Cup, în 2008, de la sosirea acestuia.

ADVERTISEMENT

”Patronul e de 20 de ani aici și nu au câștigat nimic, dar de ce? Până acum am încercat să ascund situația, dar acum nu am să o mai fac.

Ceea ce am văzut astăzi este inacceptabil pentru fani. Ne urmăresc, plătesc bilete și să ai prestația asta e inacceptabil. Trebuie să ne gândim la asta.

Pentru ce putem lupta acum cu atitudinea asta? Cu angajamentul ăsta? Pentru ce? Al șaptelea, optulea loc? Dacă vor să continue așa, pot schimba antrenorul, toți antrenorii, dar situația nu se poate schimba”, a precizat tehnicianul.

Conducerea pusă sub presiune de fotbaliști

Firesc, jucătorii nu au primit deloc bine tirada tehnicianului. Și, scrie presa britanică, Daniel Levy discută deja cu consilierii dacă este oportună o schimbare imediată. Pentru a salva finalul de sezon.

Cu atât mai mult cu cât următorul meci al lui Tottenham, cu Everton, va avea loc pe 3 aprilie, după pauza competițională impusă de jocurile echipelor reprezentative.

Mai mult, The Telegraph avansează și soluția luată în calcul. Mai exact, ca Ryan Mason, cel care a fost interimar și în sezonul 2020-21, după demiterea lui Jose Mourinho, să conducă echipa până la finele stagiunii.

Și, în paralel, să se poarte negocieri cu un nume important. Pe listă sunt Thomas Tuchel și Mauricio Pocchetino. Ultimul fiind și pe placul suporterilor.

ADVERTISEMENT
Tags: