Fotbal international

O echipă de tradiție din fotbalul englez a fost exclusă din fotbalul profesionist. Cum a ajuns în această situație

28.08.2019 | 16:50
O echipă de tradiție din fotbalul englez a fost exclusă din fotbalul profesionist. Cum a ajuns în această situație
Fanii lui Bury. Sursă foto: skysports.com

Bury FC, formație din liga a III-a engleză a fost dezafiliată din cauza problemelor financiare. Este prima dată din 1992 când o echipă din Anglia este exclusă din fotbalul profesionist. În urma deciziei, în „League One” vor rămâne doar 23 de echipe din 24. Fanii lui Bury au început să plângă atunci când vestea tristă a fost anunțată și nu pot concepe faptul că echipa pe care o susțin a ajuns într-o situație deplorabilă.

De ce a fost dezafiliată Bury

Bury a început campionatul cu o penalizare de 12 puncte. Temenul de vânzare al clubului a expirat marți seară, iar conducerea „English Football League” a anunțat printr-un comunicat că regretă enorm decizia pe care a luat-o, dar licența clubului a fost retrasă în cele din urmă. Bury tocmai promovase în liga a III-a și celebrase cu fast momentul. Din nefericire pentru fanii clubului, conducerea nu a putut să prezinte un plan eligibil de redresare a problemelor financiare.

Un fotbalist irlandez de la Bury s-a certat în urmă cu o săptămână cu patronul clubului în direct la o emisiune de sport și îl acuza că nu l-a mai plătit de 4 luni și că riscă să piardă tot ce a strâns de-a lungul carierei.

  • 134 de ani de la înființare are Bury
Fanii lui Bury. Sursă foto: skysports.com
Fanii lui Bury. Sursă foto: skysports.com

Gesturi extreme pentru salvarea echipei

„Să nu ne mai ascundem, domnule președinte, nu ne-ați mai plătit de luni de zile. Nu ați demonstrat că aveți banii pentru a salva acest club. Luni de zile nu ați spus nimic. Ați dat afară oameni de calitate, iar eu sunt pe punctul de a pierde tot. Mai bine vă luați banii și plecați de la echipă”, a declarat Stephen Dawson, mijlocașul formației engleze.

Fosta șefă a clubului s-a legat de un copac pentru a atrage atenția ca Bury să fie vândută. Joy Hart s-a legat cu un lanț de un stâlp aflat la intrarea în stadion, în timp ce alți doi suporteri aduceau un sicriu pe care erau scrise însemnele clubului și data în care echipa a fost fondată.

  • 12 puncte penalizare a avut Bury la începutul sezonului
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri