O echipă de tradiţie RENAŞTE! Va avea o bază de pregătire de 1 milion de euro

U Cluj a pornit de la zero, în Liga a IV-a. La doar cîteva luni, clujenii au primit o veste excelentă. O bază ultramodernă, care va fi construită într-o comună de lîngă Cluj va fi la dispoziţia Universităţii. Investiţia e de aproximativ 1 milion de euro şi, cel mai probabil, terenul va fi concesionat pe o perioadă de 49 de ani.

Fostul internaţional, Ioan Ovidiu Sabău e managerul sportiv al clubului:

"S-a discutat cu primarul de acolo, care vrea să ajute Universitatea. Vom concesiona probabil pe 49 de ani un teren în comună şi acolo va fi această bază. E imperios necesar să avem aceste condiţii minime. Vorbim de normalitate, de un lucru obligatoriu pentru o echipă care îşi propune să facă performanţă în viitor. Această bază este prioritatea mea numărul unu, alături de centrul de copii şi juniori. Pînă pe 20 ianuarie va fi gata întreg planul, cu estimări financiare, cu tot ce este nevoie.

Sînt oameni cu mare potenţă financiară în oraş care au spus că iubesc această echipă. Clujul are un potenţial, cred că există posibilitatea să oferim Universităţii un centru de acest gen. În alte oraşe mult mai mici, se poate. Aici de ce nu s-ar putea?

Dacă nu putem face atît pentru o echipă, atunci nu putem avea obiective mari, ci doar mici, foarte mici. Atunci nu ne vom mai gîndi la performanţă, ci vom rămîne cu gînduri din acestea de divizia D, C. Eu sînt încrezător. Ar trebui ca toate cluburile să aibă o bază de acest gen", a spus Sabău pentru actualdecluj.ro.

U Cluj e lider în Liga a IV-a cu 40 de puncte obţinute în primele 14 etape şi sînt şanse mari ca echipa să promoveze în Liga a III-a din stagiunea următoare.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231