Fotbal intern

O echipă de tradiție va avea patron nou. Adi Ilie a intermediat discuțiile: “El garantează tranzacţia”

26.08.2020 | 10:42
O echipa de traditie va avea patron nou Adi Ilie a intermediat discutiile El garanteaza tranzactia
ADVERTISEMENT

Aflată în insolvență, echipa Pandurii Târgu Jiu ar putea fi cumpărată de Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, un român ce se ocupă cu afaceri imobiliare în Spania. Președintele Marin Condescu a spus că sunt negocieri cu un fond de investiții din Spania și că Adrian Ilie a fost reprezentantul lui Șerbănoiu.

Cheia operațiunii ține de încasarea de către echipă a 4 milioane de euro de la actualii asociați, în virtutea unei decizii judecătorești care a fost atacată la Înalta Curte.

ADVERTISEMENT

Pandurii Târgu Jiu a fost înscrisă în liga secundă în ultimul moment. Alex Costin Șerbănoiu este din Buzău și a plecat în Spania cu familia sa în urmă cu 10 ani. El locuiește în Lleida, lângă Barcelona.

”Îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani”

Dintre toate cluburile, el a ales-o pe Pandurii deoarece ”este un club cu tradiție, pe care îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani, adică implicat în lupta pentru locurile fruntașe din prima divizie și participare în cupele europene”.

ADVERTISEMENT

Asociații care trebuie să-i plătească clubului 4 milioane de euro sunt: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego și USMO. Decizia este executorie, dar au plătit cauțiune și au atacat sentința la Înalta Curte. Nu cred că se mai poate schimba ceva. Sperăm ca în septembrie să se termine toată povestea”, a declarat Marin Condescu, președintele lui Pandurii.

„Dacă lucrurile rămân pe acest făgaș, într-un an de zile, maximum doi, putem ieși din insolvență, astfel încât să plătim ratele judicios, fără să cheltuim abundent din resurse. Datoriile sunt cotate în prezent la circa 2,1 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de euro către jucători cu care nu am reușit să ajungem la o cale amiabilă”, a adăugat Condescu.

ADVERTISEMENT

Condiția pusă de președinte pentru preluarea clubului

Președintele spune că negocierile cu Șerbănoiu sunt aproape de finalizare. Adrian Ilie l-a reprezentat pe Șerbănoiu: „Tranzacția este garantată de Adrian Ilie, care a intermediat discuțiile și a venit cu ideea acestei soluții. Suntem vechi prieteni, bunicii lui locuiesc în Motru, iar jucătorul cel mai scump vândut de Pandurii, Djapka, cedat la Leverkusen, ne-a fost propus la vremea respectivă tot de Adi. Înțeleg că este vorba acum despre un fond de investiții, axat pe activități sportive”.

Românul stabilit în Spania va prelua conducerea pe partea sportivă și va gestiona noul sezon din Liga a doua:  „O singură condiție am pus, să-l păstreze pe actualul antrenor principal, Călin Cojocaru”, a mai spus Condescu. Noul patron va fi momentan asociat, iar din vara viitoare va  trece la statutul de finanțator, după ce echipa va trece de la o asociație non-profit la una pe acțiuni.

ADVERTISEMENT

Terminarea înțelegerii depinde de procesul de la Înalta Curte, părțile au ajuns la o clauză care prevede asta. Pandurii va juca în prima etapă contra lui Metaloglobus.

”Așteptăm ca noul partener interesat de Pandurii să vireze chiar astăzi o sumă până în 50.000 de euro ca să rezolvăm problemele legate de licențiere, transferuri și alte detalii legate de sezonul din Liga 2. Timpul e foarte scurt și trebuie să ne mișcăm repede”, a încheiat Condescu.

ADVERTISEMENT