Fotbal intern

O echipă din Liga 1 va avea un stadion cu 12.000 de locuri. Va putea organiza meciuri din cupele europene

22.08.2020 | 18:11
O echipa din Liga 1 va avea un stadion cu 12000 de locuri Va putea organiza meciuri din cupele europene
ADVERTISEMENT

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a spus că au fost semnate actele pentru modernizarea arenei din oraș, unde joacă Hermannstadt, echipă de prima ligă.

După ce lucrările se vor termina, stadionul va avea 12.300 de locuri. Costurile totale ajung la 130.000.000 de lei. Totodată, stadionul va fi făcut după standardele UEFA și va putea organiza jocuri din competițiile europene.

ADVERTISEMENT

Edilul orașului Sibiu a zis, în același timp, că lucrările vor fi demarate, cel mai probabil, în lunile care vor urma. FC Hermannstadt, echipa care evoluează acolo își va juca meciurile de pe propria arenă pe un alt stadion.

”Unul, două sau trei meciuri se vor mai disputa pe stadion până când vor începe lucrările”

”Sunt foarte încrezătoare în modul în care vor evolua lucrările. Firma este flexibilă, îmi doresc o colaborare constantă și intensivă, pentru a realiza un stadion la standarde înalte.

ADVERTISEMENT

Unul, două sau trei meciuri se vor mai disputa pe stadion până când vor începe lucrările”, a spus Astrid Fodor.

Deci, FC Hermannstadt va mai evolua la Sibiu în jocurile contra celor de la Academica Clinceni, FC Botoșani și UTA Arad, cel mult.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil stadionul lui Gaz Metan Mediaș o va găzdui pe Hermannstadt

Meciul din runda a noua a campionatului contra vicecampioanei Universitatea Craiova va fi jucat pe o altă arenă, favorit fiind stadionul lui Gaz Metan Mediaș.

Nu ar fi pentru prim dată când sibienii joacă meciurile de acasă pe un alt stadion. Hermannstadt a mai evoluat de-a lungul timpului la Târgu Mureș sau Pitești.

ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt a terminat în sezonul trecut pe locul opt, cu 35 de puncte. În prima rundă a noului sezon, sibienii vor juca în deplasare contra lui Dinamo București, luni, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT