Fotbal intern

O echipă din Liga a 2-a îşi face super stadion. Au un buget de aproape 3 milioane de euro

AFC Hermannstadt este una dintre candidatele la promovarea în Liga 1. Mai mult de atât, are parte de susţinere consistentă din partea autorităţilor locale.
22.03.2018 | 11:33
O echipa din Liga a 2a isi face super stadion Au un buget de aproape 3 milioane de euro

AFC Hermannstadt este pe locul doi în liga secundă, cu 3 puncte în spatele Dunării Călăraşi şi cu 4 puncte peste locul 3, ocupat de Chindia Târgovişte. Mai mult, ea a eliminat-o în sferturi pe FCSB, calificându-se astfel în semifinalele Cupei României. Echipa sibiană se va întâlni în semifinale cu Gaz Metan, ceea ce înseamnă că are şanse să ajungă până în finală. 

Însă toate aceste performanţe au un preţ. Autorităţile locale investesc sume consistente, potrivit sportarad.ro. AFC Hermannstadt a beneficiat în acest an de o sumă de 12 milioane de lei, adică aproximativ 2,57 milioane de euro. Suma depăşeşte bugetul multor echipe din Liga 1.

Performanţa necesită un nou stadion

Autorităţile locale au declarat că echipa se va bucura şi de un stadion nou. În refacerea arenei se vor investi 17 milioane de euro, iar primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat pentru sursa citată că:”Lucrările vor dura cel puţin 12 luni, având în vedere că se doreşte ca, în aceeaşi perioadă, să se şi joace fotbal pe acel teren. Deci trebuie un şantier greu de organizat să şi joci fotbal şi să şi lucrezi”.