Fotbal international

O echipă din liga a patra din Spania va fi antrenată de o legendă a Barcelonei. Victor Valdes, la prima experienţă ca antrenor la seniori

30.05.2020 | 14:35
O echipa din liga a patra din Spania va fi antrenata de o legenda a Barcelonei Victor Valdes la prima experienta ca antrenor la seniori
ADVERTISEMENT

În Spania, fotbalul revine în mod oficial în actualitate peste puţin timp, în luna iunie, însă numai cu partidele din primele două divizii şi cu play-off-uri şi play-out-uri din celelalte ligi.

Echipa din liga a patra a Spaniei UA Horta a numit ca antrenor o legendă a Barcelonei

Prilej pentru cluburile mici, care sunt capabile să reziste crizei provocate de pandemia de coronavirus, pentru a-şi pregăti de pe acum strategiile în vederea noului sezon.

ADVERTISEMENT

Aşa procedează şi echipa din liga a patra UA Horta, care recent a anunţat numele noului tehnician pentru noul sezon. Este vorba de o fostă legendă a Barcelonei, portarul Victor Valdes, cel care a apărat buturile catalanilor timp de 12 sezoane.

A mai pregătit doar patru luni echipa U19 a Barcelonei

Este prima experienţă ca tehnician pe banca unei echipe de seniori pentru ex-internaţionalul spaniol, care s-a bătut ani de zile pentru titularizare cu rivalul de la Real Madrid, Iker Casillas.

ADVERTISEMENT

Victor Valdes mai are în CV la capitolul bancă tehnică o scurtă experienţă cu echipa U19 a Barcelonei, şederea sa fiind de scurtă durată în urma unui conflict avut cu arbitrul unei partide şi conducerea catalană i-a pus în vedere să plece, pentru că nu agrează astfel de comportament din partea antrenorilor de la club.

Club fondat în 1922, dar fără performanţe

UA Horta este un club din Barcelona, fondat în 1922, dar care niciodată nu a avut rezultate deosebite. Mai mult, acum se află în a patra ligă după ce a reuşit două promovări la lungă distanţă una de alta din 2007 încoace.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă din istoria „alb-negrilor” a fost între anii 1952-59, când UA Horta a activat la nivelul celei de-a treia ligi. În total, are 28 de sezoane la nivel de Tercerea Division, care înseamnă liga a patra.

Victor Valdes a câştigat toate trofeele cu Barca

Victor Valdes a jucat 12 ani  la Barcelona, cu care a cucerit toate trofeele între 2002 şi 2014: şase titluri, trei Ligi ale Campionilor, două Cupe şi şase Supercupe ale Spaniei, două Supercupe ale Europei şi două Mondiale ale cluburilor.

ADVERTISEMENT

După accidentarea la ligament suferită chiar înainte de plecarea de la Barcelona, Valdes a mai fost legitimat la Manchester United, Standard Liege şi Middlesbrough, însă a mai cucerit un singur trofeu: Cupa Belgiei cu Standard, club la care a fost împrumutat.

  • 535 de meciuri a evoluat Victor Valdes pentru Barcelona, în toate competiţiile
ADVERTISEMENT