Fotbal international

O echipă din Peru şi-a dat afară toţi jucătorii şi stafful tehnic din cauza pandemiei de Covid

14.04.2020 | 21:43
O echipa din Peru sia dat afara toti jucatorii si stafful tehnic din cauza pandemiei de Covid
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID 19 a pus omenirea în genunchi nu numai din punctul de vedere al uriaşului pericol pe care îl reprezintă pentru sănătate. Practic, într-o măsură covârşitoare viaţa planetei s-a oprit în loc odată cu intrarea în casă a oamenilor aproape în toate colţurile lumii.

Cluburile mici sunt în mare pericol de dispariţie

Firesc, rămânerea în casă a blocat foarte multe activităţi curente, a afectat dramatic producţia în fiecare ţară lovită de pandemie şi a închis sportul în colivia aşteptării şi a speranţei că visul urât se va risipi şi freamătul tribunelor se va auzi din nou.

ADVERTISEMENT

Numai că oprirea activităţii competiţionale este extrem de periculoasă în special pentru cluburile mici, lipsite de ajutorul sponsorilor şi fără surse de marketing din care să facă bani pentru a supravieţui.

Primul caz concret vine din America de Sud

Şi, pe bună dreptate, specialiştii estimează că vor fi cluburi care nu vor putea supravieţui crizei economice declanşate de pandemie şi vor dispărea.

ADVERTISEMENT

Avem un prim exemplu concret în Peru. Clubul din a doua ligă Deportivo Coopsol, a luat decizia de a-şi concedia absolut toţi jucătorii şi stafful tehnic.

Explicaţiile conducerii clubului

“Cu adâncă durere, dar şi cu responsabilitate, anunţăm că, în lipsa unei alernative economice, am decis să considerăm drept încheiată misiunea jucătorilor şi tehnicienilor noştri” sună mesajul ca un ferpar făcut oficial de conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Preşedintele clubului, Freddy Ames, a explicat decizia: “Fără venituri şi cu incertitudini privind reluarea ligii secunde, ne este absolut imposibil să întreţinem un efectiv de jucători”.

A fost la început echipa forţelor aeriene din Peru

Clubul avea nişte mici sponsori locali, care erau esenţiali pentru o echipă de talia lui Deportivo Coopsol. Clubul este din micul orăşel Chancay, situat la 78 km de capitala Lima şi care are 63.000 de locuitori-.

ADVERTISEMENT

Clubul a fost înfiinţat în 1964 şi aparţinea forţelor aeriene ale Peru, de unde şi porecla dată de suporteri: aviatorii. Acum însă clubul şi-a luat zborul din liga a doua, pentru că e clar că nu mai are cu cine continua campionatul.

ADVERTISEMENT