Sport

O echipă din SuperLiga nu vrea să mai dea bani pe sistemul VAR: “De ce să plătesc ca prostul?”

O echipă din SuperLiga este gata să ia o decizie radicală: să nu mai permită instalarea sistemului VAR pe propriul stadion.
04.10.2022 | 19:40
O echipa din SuperLiga nu vrea sa mai dea bani pe sistemul VAR De ce sa platesc ca prostul
Fază din meciul FCSB - FC Argeş, scor 3-2. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sistemul VAR nu a adus liniştea în fotbalul românesc, iar controversele în ceea ce priveşte arbitrajul rămân chiar şi cu asistenţa video pentru arbitrii. Ultimul scandal a fost la meciul dintre Rapid şi Chindia, giuleştenii având un gol perfect valabil anulat.

O echipă din SuperLiga care nu vrea să mai dea banii pe sistemul VAR: “De ce să plătesc ca prostul?”

Din cauza greşelilor din acest sezon, directorul executiv al celor de la FC Argeş, Daniel Stanciu, a declarat că echipa sa nu mai vrea să plătească pentru sistemul VAR considerând că este o “taxă pe prostie”:

ADVERTISEMENT

“Eu nu înțeleg de ce s-a anulat golul Rapidului. Îți dau cuvântul meu de onoare. Ok, vino și spune cine a influențat decizia, explică! Se întâmplă o greșeală, ok, dar vino și explică că nu îți ia nimeni capul.

Și atunci de ce ar trebui să primim vineri VAR-ul? Că nu-mi spune nimeni dacă a fost sau n-a fost penalty. Nici nu mai intră pe poartă. De ce să plătesc ca prostul?

ADVERTISEMENT

“Noi plătim câteva mii de euro. Asta e taxă pe prostie”

Penalty clar la meciul cu Hermannstadt al lui FC Argeș și dă fault în atac. El se uita în altă parte, nici nu s-a dus să vadă faza. Noi plătim câteva mii de euro. Asta e taxă pe prostie.

Eu am plătit, aduc unul să îmi zugrăvească casa și el mi-o sparge, nici nu îmi explică de ce a făcut asta. Cam așa este. (n.r. ce riscă dacă nu primește mașina VAR) Nicio sancțiune. Nu avem loc de parcare”, a spus Daniel Stanciu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Sistemul VAR a fost pentru prima dată folosit în SuperLiga, la începutul acestui sezon. În primele etape au fost mai multe probleme tehnice, însă chiar şi după ce acestea s-au rezolvat, controversele privind arbitrajul rămân.

Adrian Mutu, reacţie după golul valabil anulat de Rusandu: “Poate e vorba și de valoare”

Adrian Mutu a pus tunurile pe arbitru după meciul Chindia – Rapid 2-1, când giuleştenii au avut un gol valabil anulat, după ce arbitrul Lucian Rusandu a revăzut faza la marginea terenului:

ADVERTISEMENT

“M-am uitat la fază de câteva ori, un gol perfect valabil anulat. Să spunem că nu ne poartă noroc acest arbitru, dar poate e vorba și de valoare”, a spus Mutu la finalul meciului.

ADVERTISEMENT
Tags: