Fotbal intern

Paradisul a FALIMENTAT! Jucătorii rămîn pe drumuri!

Paradisul de la Botev Plovdiv a reprezentat o mare tentaţie pentru o serie de fotbalişti români, precum Luchin, Curtean şi Benga, numai că, la şase luni de la transferul în Bulgaria, aceştia...
06.07.2014 | 09:50
Paradisul a FALIMENTAT Jucatorii ramin pe drumuri
ADVERTISEMENT

Paradisul de la Botev Plovdiv a reprezentat o mare tentaţie pentru o serie de fotbalişti români, precum Luchin, Curtean şi Benga, numai că, la şase luni de la transferul în Bulgaria, aceştia au mari probleme! Din cauza lipsei banilor, Botev este aproape să intre în faliment, iar majoritatea jucătorilor vor fi puşi pe liber. În plus, Luchin şi Benga au refuzat chiar să joace în meciul din Liga Europa, împotriva lui Libertas, tocmai din cauza situaţiei de la club!

La începutul lui 2014, se realizau două dintre cele mai mediatizate transferuri din Liga 1. Srgian Luchin şi Alexandru Curtean, oameni de bază la Dinamo, au semnat cu ocupanta locului 7 din Bulgaria, Botev Plovdiv. Salariile pe care cei doi le-au primit, 15.000 de euro lunar fundaşul şi aproximativ 13.000 celălalt “cîine”, dar şi condiţiile excelente de infrastructură găsite acolo, i-au făcut să fie foarte mulţumiţi de mutare, deşi din punct de vedere sportiv nu părea neapărat un pas înainte. Mirajul l-a atras imediat şi pe fundaşul dreapta al Petrolului, Alexandru Benga.

ADVERTISEMENT

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!  

Finanţarea de la Botev Plovdiv a fost tăiată!

Botev a intrat în play-off, a prins şi finala Cupei iar perspectivele pentru noul sezon păreau unele dintre cele mai bune, numai că veştile venite în ultimele zile în tabăra bulgarilor, aruncă întreaga echipă într-un haos total.  Societatea bancară care împrumuta clubul a decis să taie finanţarea, motiv pentru care oficialii i-au anunţat pe jucători că vor fi probleme cu plata salariilor şi că toţi vor fi puşi pe lista de transferuri, urmînd a se accepta în schimbul lor primele oferte sosite. Totul, evident, din cauza remuneraţiilor pe care aceştia le au trecute în contract şi pe care, foarte probabil, clubul nu le va mai putea suporta în aceste condiţii.

Luchin şi Benga au refuzat să intre pe teren!

Nici măcar faptul că participă în Liga Europa nu pare să mai fie o atracţie pentru nimeni, chiar dacă întrecerile continentale erau o provocare pentru întreaga suflare din anturajul echipei de la sud de Dunăre. În acest sens stă mărturie tocmai atitudinea avută de Srgian Luchin şi Alexandru Benga, care în primul meci pe care Botev Plovdiv l-a jucat în actualul sezon, la mijlocul acestei săptămîni, în faţa lui Libertas, echipă din San Marino. Concret, cei doi au refuzat să intre pe teren din cauza situaţiei clubului şi mai ales din cauza faptului că au fost înştiinţaţi că vor fi nevoiţi să-şi caute alte echipe!

ADVERTISEMENT

10524928_771794849537842_1190282885_n

Curtean aşteaptă cu sufletul la gură decizia şefilor

Singurul care nu a avut niciun comentariu de făcut este Curtean, el fiind chiar integralist în partida cîştigată cu 4-0. Mai mult, conform informaţiilor FANATIK.RO, mijlocaşul este unul dintre puţinii jucători care ar putea rămîne la echipă, chiar dacă şi el este destul de îngrijorat de actuala situaţie în care se află. “Alex e dezorientat, însă deocamdată nu crede că se pune problema să plece de la Botev Plovdiv. El îşi vede în continuare de treabă şi aşa va face cel puţin încă două săptămîni, atît cît va mai dura această incertitudine. În cam 14 zile se va şti dacă totuls e destramă sau situaţia se redresează. Oricum, dacă va fi să plece, nu i se vor pune piedici, nu se vor cere sume exorbitante în schimbul lui sau a oricui altcuiva”, au explicat apropiaţii lui Curtean pentru FANATIK.RO.

Luchin, între Astana şi Steaua

De partea cealaltă, colegul său, Srgian Luchin, este mult mai afectat de situaţia în care se află echipa şi pare dispus să plece cu orice preţ din campionatul Bulgariei. Conform surselor FANATIK.RO, apărătorul s-ar putea alege cu un salariu consistent în Kazahstan, la Astana, acolo unde este dorit insistent de Stanimir Stoilov, tocmai omul care i-a adus pe cei trei români la Botev Plovdiv. Totuşi, pentru Luchin s-ar putea relua şi pista Steaua, echipă care l-a dorit în urmă cu jumătate de an şi care acum ar putea avea neapărată nevoie de un fundaş central valoros dacă Florin Gardoş va părăsi pînă la urmă echipa.

ADVERTISEMENT

Antrenorul pleacă după numai trei săptămîni!

Tensiunile de la Botev sînt alimentate şi de decizia pe care pare să o fi luat antrenorul Luboslav Penev! Selecţioner al Bulgariei din 2011, fostul atacant legendar al fotbalului de la sud de Dunăre, a preluat echipa din Plovidv în urmă cu mai puţin de o lună, însă din cauza gravelor dificultăţi financiare care se preconizează pentru club, acesta a anunţat deja că în acest weekend va conduce ultimele antrenamente ale echipei, urmînd să se despartă apoi de Botev Plovdiv.

17 meciuri a jucat Srgian Luchin pentru Botev Plovdiv în a doua jumătate a sezonului trecut, pentru care a marcat un gol şi a oferit un assist

ADVERTISEMENT

3 goluri şi 3 pase de gol a reuşit Alexandru Curtean pentru Botev Plovdiv în cele 18 partide jucate în tricoul bulgarilor

10 partide a jucat Alexandru Benga în tricoul lui Botev Plovdiv

 

ADVERTISEMENT
Tags: