News

O elevă a fost notată cu 1,10 la Bacalaureat. După contestație a primit 8,10. Cum s-a întâmplat

O elevă din București a primit 1,10 la Bacalaureat. După contestație a fost notată 8,10. FANATIK vă spune cum s-a întâmplat
16.07.2021 | 12:00
O eleva a fost notata cu 110 la Bacalaureat Dupa contestatie a primit 810 Cum sa intamplat
ADVERTISEMENT

La proba de la matematică a Bacalaureatului, o elevă din Capitală a obținut 1,10. După contestație, diferența a fost una imensă.

Lucrarea acesteia a fost notată cu 8,10. Se pare că totul a fost o eroare de transcriere. Familia acesteia aduce acuzații grave, susținând că s-a pus presiune din partea inspectoratului pentru a retrage contestația, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

O elevă a fost notată cu 1,10 la Bacalaureat. După contestație a primit 8,10. Cum s-a întâmplat

Eleva a fost informată de către Inspectoratul Școlar că nota obținută este 8,10. Mai mult, i s-a cerut retragerea contestației, pe motiv că nota ar putea să scadă după recorectare.

Tânăra a fost șocată când a văzut primele rezultate: „când am văzut notele în platforma electronică, în special nota la matematică, mi-a căzut fața – 1,10 și rezultatul «respins»!”

ADVERTISEMENT

„Am plâns, chiar dacă știam că nu poate fi asta nota mea vreodată. Dacă nu erau prietenele mele cu mine, cred că aș fi plâns încontinuu și nu m-aș mai fi ridicat din pat să depun contestație,” a povestit ea, potrivit sursei citate anterior.

Eleva a depus contestație, însă ceea ce a urmat este uimitor. A aflat de la centrul de contestații  a fost o greșeală de transcriere. Ulterior, a fost contactată de directorul instituției, care i-a transmis să ia legătura cu inspectorul general adjunct, Daniel Mălăelea, cel care a fost și șeful Comisiei de Bacalaureat pe București.

ADVERTISEMENT

În acest fel, adolescenta a aflat că nota acesteia ar fi 8,10. „Cei de la inspectorat ne-au spus că, dacă vom retrage contestația, va fi totul bine și frumos, rămâne nota 8,10. Dar contestația poate și să-ți scadă nota. Nu ne-am lăsat păcălite de acest lucru. Noi am făcut cu profesorii mei un calcul cu baremul în față și mi-au spus că mai puțin de 8,20 nu ar fi avut cum să iau.”

Nota, scăzută după recorectarea lucrării

Eleva a explicat că i s-ar fi cerut retragerea contestației. Aceasta a povestit că ar fi fost informată că nota ar putea să scadă după recorectarea lucrării.

ADVERTISEMENT

Ulterior, mama acesteia a fost contactată de la inspectorat. Femeia a fost informată că, după reevaluarea lucrării, nota fiicei sale este 7,80. I s-ar fi trasmis că ar fi mai înțelept să retragă contestația și să păstreze nota inițială, 8,10.

ADVERTISEMENT

„Noi am rămas foarte bulversate de situație, nu știm de ce ni s-au comunicat ambele note, având în vedere că nu este nici etic, nici legal. În plus, consider că ar fi trebuit să vorbească cu mine, nu cu mama, din moment ce sunt majoră și știu exact ce am făcut,” a povestit eleva.

În cele din urmă, fata a scris o cerere de retragere a contestației și a mers la centrul de contestații să o depună. Acolo, la Școala Centrală, au aflat că nu se cunoaște o metodologie prin care o contestație să fie retrasă.

Nici Regulamentul Bacalaureatului nu prevede astfel de situații. Elevii sau părinții acestora, dacă candidații nu sunt majori, sunt informați că nota se poate micșora în urma contestației și sunt nevoiți să semneze că au luat la cunoștință acest lucru.

Ce s-a întâmplat cu contestația?

După vizita la centrul de contestații, cele două femei s-au întors la inspectorat, întrucât nu știau ce să facă.  Acolo au aflat că cererea de retragere nu mai poate fi primită, pentru că era trecut de ora 18:00.

„Domnul Mălăelea a negat vineri că a pus presiune pe noi și a spus că, de fapt, a fost alegerea noastră să contestăm și apoi să nu ne retragem contestația. Dar ne-a pus la dispoziție alegerea, de fapt,” a povestit fata. Au plecat de la inspectorat convinse că nota finală va fi 7,80.

Surpriza a venit după afișarea rezultatelor finale, nota fiind 8,10. Mai mult, pe site-ul ministerului nu apare că lucrarea ar fi fost recorectată.

„Aș fi înțeles perfect dacă și-ar fi cerut scuze, dar nici nu au vrut să-mi dea o altă șansă la contestație. E o materie exactă matematica. Mama mea e convinsă că n-au mai corectat lucrarea a doua oară,” a povestit tânăra.

Inspectorul școlar general al municipiului București, Mihaela Ștefan, a explicat că nu știe prea multe despre acest caz: „probabil că situația în sine pornește de la o eroare de transcriere a notei respective, cel puțin eu asta am înțeles. Eu cunosc niște detalii legate de această situație și credeam că lucrurile sunt rezolvate și tranșate între familie și minister.”

Două femei, găsite moarte într-un apartament din Bacău. Ce ipoteze iau în calcul...
Două femei, găsite moarte într-un apartament din Bacău. Ce ipoteze iau în calcul anchetatorii
Denis Alibec a câștigat 1.200.000 € fără să miște un deget
Denis Alibec a câștigat 1.200.000 € fără să miște un deget
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania....
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania. Atrag şi străini, care primesc chiar şi 7.000 de euro lunar
Sarah Dumitrescu, superba fiică a Anamariei Prodan, apariţie ca o adevărată sirenă. Decolteu...
Sarah Dumitrescu, superba fiică a Anamariei Prodan, apariţie ca o adevărată sirenă. Decolteu generos şi rochie mulată pe corp
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la iUmor. Cei doi se contrazic: 'Aștept întâlnirea cu producătorii' vs. 'Doamne, Maica Domnului!'
Tinerii nu se mai angajează după ce termină facultatea sau liceul. Criză mare...
Tinerii nu se mai angajează după ce termină facultatea sau liceul. Criză mare de candidați la școlile de poliție
Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE...
Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE FOTO
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu,...
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu, în costum de baie
Prima veste bună pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial...
Prima veste bună pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA
Cea mai detestată zodie. Nativii sunt „manipulatori”, „infideli” și „nesuferiți”, printre altele
Cea mai detestată zodie. Nativii sunt „manipulatori”, „infideli” și „nesuferiți”, printre altele
Reacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și...
Reacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și l-a îmbrățișat
Anunț pentru cei care au primit decizia de pensionare! Ce trebuie să faceți...
Anunț pentru cei care au primit decizia de pensionare! Ce trebuie să faceți dacă ați primit mai puțini bani la pensie
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!