News

O elevă de clasa a VII-a, din Buzău, abuzată ani la rând de tatăl vitreg. Cum au salvat-o de la calvar două colege

O elevă de clasa a VII-a, din Buzău, a fost violată ani la rând de tatăl vitreg. Într-o zi, fata a mărturisit totul unor colege, care au reușit să o scape de la calvarul care a marcat-o profund.
01.06.2022 | 18:10
O eleva de clasa a VIIa din Buzau abuzata ani la rand de tatal vitreg Cum au salvato de la calvar doua colege
Cum s-a aflat de calvarul prin care trecea eleva de clasa a VII-a. Sursa foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Maia, o elevă de 14 ani, din Buzău, a fost violată în repetate rânduri de tatăl ei vitreg. Într-o zi, două colege de clasă au văzut-o tot mai abătută în gânduri și plângând. Fetele au încercat să afle ce i s-a întâmplat și cu greu au obținut un răspuns, dar care le-a șocat: ”Tata a profitat de mine!”

Două eleve de clasa VII-a și-au salvat o colegă de la violul tatălui vitreg

Când au aflat de calvarul Maiei, cele două eleve au sunat la Telefonul Copilului (119-n.r)  și au întrebat ce ar trebui să facă dacă vor fi victime ale abuzului sexual, fără să dezvăluie cazul colegei de clasă. Operatorul de telefonie mobilă le-a transmis să sune la 112, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în luna martie a acestui an. Tot atunci, Maia a fost încurajată de cele două adolescente să depună plângere la poliție. Însă, victima s-a dus tot spre casă, după ore, cu o teamă în suflet și, la fel, cu ochii înlăcrimați. Una dintre colege, care se afla în spatele ei, nu a mai stat pe gânduri și și-a sunat mama : ”Am colegă pe care trebuie să o salvăm!”

Femeia s-a deplasat la fața locului și au mers apoi toate trei spre casă. Între timp, a fost alertat și un asistent social de la primărie, care a mers la domiciliul Maiei.

ADVERTISEMENT

Acasă la victimă, asistentul social i-a aflat toată povestea. Nu a durat mult și s-a făcut plângere la poliție. Bărbatul a fost chemat pentru explicații și cu greu și-a recunoscut faptele.

Cum se apără tatăl agresor. Bărbatul a fost arestat preventiv

Tatăl elevei a mărturisit oamenilor legii că a profitat de cea mică încă de când aceasta avea 12 ani. Mai mult, a încercat să mintă spunând că violurile au fost consimțite.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, agresorul a fost arestat preventiv pentru viol. A avut grijă ca înainte de a ajunge după gratii să-și îndemne partenera și ceilalți copii să o determine pe Maia să renunțe la plângere.

Mama a încercat să-și convingă fiica să renunțe la plângere la presiunile tatălui

Mama i-a spus fiicei ei că nu or să mai aibă cu ce să se întrețină, din cauză a tot ceea ce s-a aflat.  Însă, Maia nu s-a lăsat înduplecată.

ADVERTISEMENT

”Martora a intrat în contact cu fiica sa, persoana vătămată și chiar i-a solicitat să își retragă plângerea, aspect care reflectă că activitatea inculpatului a dat rezultate, iar mama victimei nu are nicio considerație pentru fiica sa ce a fost victima unui abuz sexual, primând pentru aceasta factorul financiar și sprijinul de care ar beneficia dacă inculpatul ar fi eliberat din arest”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Ce s-a întâmplat cu victima

Eleva a fost preluată o vreme în plasament, după care i s-a găsit o familie adoptivă care să o îngrijească. De altfel, procurorul de caz a solicitat o evaluare psihologică.

”Este marcată de traume generate de abuzul sexual, având idei suicidare, fiind depresivă și rușinată de ceea ce s-a întâmplat”, a conchis psihologul.

ADVERTISEMENT
Tags: