News

O eroină de război, posibil vicepreședinte al SUA propus de către democratul Joe Biden

01.08.2020 | 18:58
O eroina de razboi posibil vicepresedinte al SUA propus de catre democratul Joe Biden
ADVERTISEMENT

Senatoarea Tammy Duckworth este pe lista scurtă a lui Joe Biden pentru candidatura în tandem la alegerile prezidențiale din SUA. Printre atuurile lui Duckworth pentru funcția de președinte este și faptul că este veteran  de război, ea pierzându-și picioarele în  Irak, transmite Digi24.ro citând BBC.

Tammy Duckworth s-a născut la Bangkok, având origini asiatice, însă ca și tatăl său, care a luptat în Vietnam. În 2004, pe când era căpitan în aviația militară americană, a fost transferată în Irak, unde elicopterul pe care-l pilota a fost atacat de către insurgenții irakieni cu un aruncător de grenade. În urma prăbușirii elicopterului, i-au fost amputate picioarele și a fost decorată cu Purple Heart.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Duckworth (52 de ani) este senator de Illinois, iar recent a afirmat că este deschisă ideii de a muta statuile Părinților Fondaatori ai Statelor Unite care au fost și proprietari de sclavi. Din acest motiv, Tucker Carlson, realizator Fox News, i-a pus la îndoială patriotismul, iar replica senatoarei a fost dură: „Nu ar vrea Tucker Carlson să meargă o milă cu picioarele mele și să-mi spună dup-aia dacă iubesc sau nu America?”.

Duckworth, candidat în 2024 în locul lui Biden?

Duckworth s-a remarcat prin opoziția acerbă la adresa republicanilor, activitatea legată de problemele veteranilor, politicile de sănătate și securitate națională, iar democrații cred că o candidatură a ei la postul de vicepreședinte ar putea atrage voturi pentru Joe Biden din partea veteranilor, asiaticilor și femeilor.

ADVERTISEMENT

Chestiunea alegerii unui candidat la postul de vicepreședinte este foarte importantă pentru Joe Biden din cauza vârstei înaintate a acestuia. Acum are 77  de ani, iar la finalul unui eventual mandat va avea 82 de ani, situație în care devine improbabilă o candidatură a sa pentru un al doilea mandat. În aceste circumstanțe, șansele cele mai mari pentru  o candidatură în 2024 le-ar avea vicepreședintele în funcție.

Chiar dacă Joe Biden are și alte variante, este cert că va alege o femeie care să-l secondeze la alegerile din 3 noiembrie. Celelalte opțiuni sunt senatorul de culoare Kamala Harris, fostul consilier pe probleme de securitate națională Susan Rice, guvernatorul statului Michigan Gretchen Whitmer, senatorii Elizabeth Warren, Tammy Baldwin, Kyrsten Sinema.

ADVERTISEMENT