News

O familie de români a părăsit Londra și s-a mutat într-un cătun din Apuseni: ”Liniștea la care tânjeam”

O familie de români a părăsit definitiv Londra pentru a se muta într-un cătun din Apuseni, acolo unde și-ar fi găsit liniștea.
09.12.2022 | 08:27
O familie de romani a parasit Londra si sa mutat intrun catun din Apuseni Linistea la care tanjeam
S-au mutat într-un cătun din Apuseni. Foto: FB
ADVERTISEMENT

Orășenii tânjesc după ”liniștea” de la țară și încep să-și cumpere în aceste zone case, iar unii părăsesc inclusiv capitale importante ale Europei pentru a sta izolați în munți.

O familie de români a părăsit Londra pentru Apuseni

O astfel de tânără, care a părăsit Londra și s-a mutat în Apuseni alături de soț și de copilul lor, a împărtășit experiența pe Facebook.

ADVERTISEMENT

“Am lăsat în urmă cu un an viața londoneză și ne-am retras într-un cătun în Apuseni pentru a savura liniștea la care tânjeam atât de mult.Cum ne simțim? (întrebare des întâlnită). Păi obosiți, dar mergem mai departe cu entuziasm să finalizăm proiectele ce sunt în implementare, turism, fermă și poate cafeneaua din cătun anul următor dacă timpul și partea financiară ține cu noi.

Există regrete? Că de obicei ele apar atunci când ai momente grele, ne e dor de viața agitată? Uneori, dar putem ajunge la ea ușor, iar pentru cei ce poate această postare îi va ajuta, dacă nu te acomodezi nu e capăt de lume, orașele și țările dezvoltate nu se mută de pe hartă, iar dacă ai fost o dată, să te întorci va fi ușor pentru că știi pași și drumul.

ADVERTISEMENT

Noi avem o fetiță care e soare pe pământ și pentru ea luăm contact cu societatea aglomerată zi de zi, activități, grădi, petreceri etc, iar când va veni momentul să aleagă, ea va alege ce va considera că îi oferă oportunitățile potrivite și ce va avea nevoie la momentul respectiv.

Dacă momente, sentimente și trăiri ce nu se găsesc la oraș te cheamă… încearcă… poate îți vei găsi împlinirea… sau poate nu, iar dacă nu o vei face, mereu poți să te întorci de unde ai plecat”, a scris femeia pe grupul Mutat la țară – viața fără ceas.

ADVERTISEMENT

Familia de ”londonezi” a dezvăluit că s-au mutat în casa bunicilor pe care au renovată. Cătunul ales este ”complet izolat”, iar aceștia sunt determinați să ”dea viață atât locului, cât și sufletelor lor”.

Oamenii cred că totul e ”minunat” în cătunul din Apuseni. Oamenii s-au apucat să renoveze singuri casa, fără a avea experiență, însă nu se sperie de acest efort.

ADVERTISEMENT

”Am luat decizia de a ne întoarce în România și de a renova casa copilăriei mele, iar de dealul apropiat am construit un Dom care va servi în scop turistic. Casa veche este formată din două clădiri, cea de lemn o vom renova pentru noi, iar cea de cărămidă pentru clienți“, explica tânăra în momentul în care a decis să-și schimbe viața.

ADVERTISEMENT