News

O familie de români din Suedia a rămas fără copii. Oamenii sunt disperați, drama lor ar fi pornit de la o minciună

Supărată pe părinți pentru că nu i-au farduri cumpărat, o fetiță a mințit la școală că a fost bătută. Autoritățile din Suedia ar fi destrămat familia pentru acest motiv.
18.06.2024 | 10:18
O familie de romani din Suedia a ramas fara copii Oamenii sunt disperati drama lor ar fi pornit de la o minciuna
O familie de români din Suedia a rămas fără copii. Oamenii sunt disperați, drama lor ar fi pornit de la o minciună. Foto: Tribuna.us
ADVERTISEMENT

Acum, părinții se luptă de mai bine de doi ani să-și recupereze cele două fiice ”confiscate” de autoritățile suedeze. Micuțele au fost luate de la părinți din cauza unei minciuni, zic adulții. Pe de altă parte, Socialförvaltningen, serviciul de protecție al copilului din Suedia, spune că micuțele au fost abuzate și au fost luate din casa părinților pentru motive de ”extremism religios”.

O familie de români din Suedia a rămas fără copii

Autoritățile din România au făcut nenumărate demersuri pentru a recupera copilele, însă autoritățile din Suedia sunt de neînduplecat. Totul ar fi pornit în 2022, când familia Samson a rămas fără copilă. Cazul a fost expus de către senatorul Titus Corlățean.

ADVERTISEMENT

”Eşti prea copil, eşti încă un copil şi eşti foarte frumoasă, nu este cazul la această vârstă de machiaj. Ţi-am luat un laptop cu acces la internet, şi la şcoală, şi acasă, ai tot ceea ce îţi trebuie”, i-ar fi răspuns părinții copilei în momentul în care aceasta le-a cerut părinților farduri, potrivit senatorului român Titus Corlățean.

Copila de 11 ani a decis atunci să se răzbune și le-a spus profesorilor că este bătută de părinți. Asistența Socială le-a luat atunci pe Sara și pe sora ei mai mică, Tiana, direct de la școală. Ar fi mărturisit mai apoi că au mințit, însă angajații de la protecția copilului sunt convinși că acestea au spus adevărul și și-au retras declarația de frica părinților, conform Tribuna.us.

ADVERTISEMENT

Daniel Samson, tatăl celor două fete, neagă că le-ar fi bătut pe copile. “Nu erau motive întemeiate. Trebuiau să fie martori, înregistrări, urme pe corp. Nu a fost nimic din toate acestea. Au sunat la doctori, la vecini şi peste tot au auzit doar de bine“, declară Daniel Samson pentru Antena 3.

Ce este interesant, Poliția din Suedia ar fi deschis o anchetă și ar fi stabilit că fetițele ar trebui înapoiate familiei, lucru care nu s-a întâmplat până în ziua de astăzi. Senatorul Titus Corlățean atrage atenția că fiica cea mare a ajuns la psihiatrie pentru că dorește să se sinucidă cu orice preț.

ADVERTISEMENT

Încă o familie de români se plânge că a rămas fără copii

“A fost sesizată politia, dusă din nou la psihiatrie cu asistenţă. Sara este supusă unui tratament greşit, cu pastile psihotrope, a ajuns la 96 de kilograme la vârsta de 12 ani”, a declarat Titus Corlăţean.

Instituții create cu mult timp în urmă, pentru protecţia copilului reală, care au devenit gestapo-uri. Au ajuns să fie nişte locuri, nişte instituţii care să persecute familiile şi mai ales cele care vor să își crească copiii în tradiția creștină romanească pe care o au”, a explicat și deputatul Ben-Oni-Ardelean.

ADVERTISEMENT

Acest caz a ajuns și în atenția Nataliei Intotero, ministrul Familiei. “Am avut o discuţie cu domnul Titus Corlăţean în vederea realizării unei delegaţii mixte, din partea Guvernului si Parlamentului Romaniei, pentru a merge si a discuta cu autoritatile la faţa locului”, a declarat Natalia Intotero, ministrul familiei. Cazul amintește de cel al familiilor Botnariu și Furdui, care de asemenea au considerat că statul le-a luat copiii abuziv.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică...
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a ucis şi violat patru copii
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”