News

O familie din Craiova a refuzat internarea, deși a fost depistată cu coronavirus. Au fost aduși cu mascații la Spitalul de Boli Infecțioase

15.04.2020 | 17:04
O familie din Craiova a refuzat internarea desi a fost depistata cu coronavirus Au fost adusi cu mascatii la Spitalul de Boli Infectioase
ADVERTISEMENT

O familie cu nouă persoane din Craiova a refuzat internarea în Spitalul de Boli Infecțioase, deși a fost depistată cu coronavirus.

O familie din Craiova a refuzat internarea, deși a fost depistată cu coronavirus

Conform Mediafax, cele nouă persoane din familia de rromi din Craiova se afla în izolare la domiciliu după ce se întorsese din Anglia și au refuzat internarea în spital după ce s-a confirmat că au coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cei nouă membri ai respectivei familii, printre care și un bebeluș de cinci ani, au fost testați pentru coronavirus după ce trei persoane apropiate au fost diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit unor surse medicale, după ce aceștia au refuzat internarea în spital, au fost ridicaţi de mascaţi de acasă şi duşi la unitatea medicală. Scandalul a continuat și la spital, acolo unde oamenii au început să dea cu picioarele în uşile saloanelor.

ADVERTISEMENT

Anchetă epidemiologică deschisă de DSP Dolj în acest caz

”Bă, daţi-ne drumul, n-avem nimic, nu ne curg nici mucii. Noi nu stăm închişi de Paşte, să fie clar”, strigau din saloane bărbaţii. Mai mult aceștia au încercat să părăsească unitatea medicală după diagnosticare.

Pentru a aplana conflictul, medicii au apelat la forţele de ordine. Mascaţii de la SAS, îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie împotriva coronaviruslui, au intrat în Spitalul de Boli Infecțioasse din Craiova pentru a-i linişti pe aceștia.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii DSP Dolj au extins în cazul lor ancheta epidemiologică şi încearcă să stabiliească persoanele care au intrat în contact direct sau indirect cu această familie.

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 7.216, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 337 de îmbolnăviri. Numărul morților este de 362.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Breaza, județul Prahova, s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei de la Poliția Locală chiar dacă avea declarația pe proprie răspundere la el, unde a trecut că își face cumpărăturile, dorind să-și ia pâine. Greșeala pe care a făcut-o prahoveanul este că a luat-o pe soția lui cu el, iar aceasta nu avea hârtia cu care se poate ieși din casă.

ADVERTISEMENT