News

O familie din Suceava își plânge de la poartă ruda decedată de COVID-19, în timp ce cortegiul trece spre cimitir. Video cu impact emoțional puternic

05.04.2020 | 18:32
O familie din Suceava isi plange de la poarta ruda decedata de COVID19 in timp ce cortegiul trece spre cimitir Video cu impact emotional puternic
ADVERTISEMENT

O familie din Suceava este nevoită să privească de la poartă cum o rudă decedată de COVID-19 este dusă la cimitir, întrucât nu poate însoți cortegiul funerar din cauza restricțiilor impuse de autorități.

La Suceava, morții de COVID-19 sunt plânși de la distanță

Imaginile postate pe Facebook sunt de-a dreptul șocante și arată realitatea din România în plină epidemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, rudele unei persoane decedate din cauza coronaviruslui din Suceava trebuie să privească de la poartă cum trece cortegiul funerar spre cimitir.

Mai mult, mașina care transportă persoana decedată nu are voie să oprească și nici să se abată din drum, astfel că rudele mortului pot doar să-l jelească de la distanță.

ADVERTISEMENT

Imaginile înfiorătoare au fost surprinse în satul Plopeni din Suceava, acolo unde familia unui bărbat răpus de virusul COVID-19  a fost înmormântat imediat după deces, iar familia nu a putut merge să-l însoțească pe ultimul drum.

Familia are voie doar să privească din poartă

In jud. Suceava oamenii isi plang mortii. In satul Plopeni, familia lui Costică Hlade, are voie doar sa priveasca din poartă cum tatăl lor trece fără insufleţire cu masina de la pompe funebre prin fata casei.A fost adus de la spitalul judetean din Suceava pana la cimitirul din sat unde a fost ingropat. Trecand prin fata casei, sotia il jeleste pe cel cu care si-a impartit bucuriile si necazurile in viata. Era un om respectat in sat, dar si de catre membri comunitatii penticostale din care facea parte.A fost infectat cu virusul COVID 19.Dotarea necorespunzatoare si lipsa personalului din spital au dus la situatii tot mai grele pentru suceveni.

Posted by Eftimie Mitra on Saturday, April 4, 2020

“În județul Suceava oamenii își plâng morții. În satul Plopeni, familia are voie doar să privească din poartă cum tatăl lor trece fără insufleţire cu mașina de la pompe funebre prin fața casei.

ADVERTISEMENT

A fost adus de la Spitalul Județean din Suceava până la cimitirul din sat unde a fost îngropat. Trecând prin fața casei, soția îl jelește pe cel cu care și-a impărțit bucuriile și necazurile în viață.

Era un om respectat în sat, dar și de către membri comunității penticostale din care făcea parte. A fost infectat cu virusul COVID 19. Dotarea necorespunzătoare și lipsa personalului din spital au dus la situații tot mai grele pentru suceveni”, a scris Eftimie Mitra, cel care a distribuit clipul într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT