News

O femeie a ajuns, din greșeală, în salonul celor bolnavi de coronavirus la Spitalul Bagdasar Arseni. Cum explică medicii eroarea

09.04.2020 | 16:23
O femeie a ajuns din greseala in salonul celor bolnavi de coronavirus la Spitalul Bagdasar Arseni Cum explica medicii eroarea
ADVERTISEMENT

Un caz special s-a produs săptămâna trecută la spitalul Bagdasar Arseni, acolo unde o femeie a ajuns să fie internată pentru câteva ore din graba celor de pe Ambulanță, dar și a neînțelegerilor cu cei de la unitatea medicală. Cazul a fost adus la cunoștință reporterilor FANATIK de fiica pacientei, care ne-a povestit prin ceea ce a trecut mama ei din cauza neglijenței medicilor.

Cum a ajuns o persoană fără simptome în salonul cu pacienții cu coronavirus la Spitalul Bagdasar Arseni

Gabriela Groza ne-a povestit cum mama ei a fost dusă la spitalul Bagdasar Arseni: „I s-a făcut rău mamei: dureri de la inimă în jos spre coastă, o înțepa inima, avea frisoare ca un fel de preinfarct, să zic așa, când era la muncă. Colegii au chemat salvarea. Au venit cei de la SMURD și i-au zis că are un junghi intercostal și atât. Au întrebat-o dacă vrea să meargă la spital și i-am zis eu să mergem la Bagdasar.”

ADVERTISEMENT

Femeia a fost internată alături de suspecții de coronavirus: „Am ajuns acolo, au luat-o și ce crezi: au băgat-o în salon cu suspecții de coronavirus. Ținând cont că ea NU AVEA VREUN SIMPTOM DE CORONA și avea febra 36.”

„Pe pat era doar mușamaua aia, medicii se plimbau de la un pacient la altul și normal, era și ea acolo, veneau și la ea. Ăia tușeau rău pe acolo, unul chiar zicea că nevastă-sa a fost plecată și se află în izolare”, ne-a mai povestit Gabriela.

ADVERTISEMENT

Ce scuză a avut conducerea Spitalului pentru această situație

Gabriela ne-a povestit că mama ei s-a întors acasă după câteva ore, de teamă să nu contacteze la rândul ei virusul, deși „asistentele n-o lăsau să plece din salonul acela”. După care tânăra a vrut să facă dreptate mamei sale:

 „Am dat telefon după ce am ajuns acasă și am sunat să fac plângere la spital. Mi-au dat să vorbesc direct cu doctorul de la Unitatea de Primiri Urgențe, care mi-a spus că mama a fost băgată acolo pentru că avea simptome. L-am întrebat cine i-a spus acest lucru și mi-a raspuns că cei de pe salvare.”

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Gabriela ne-a spus că pe ambulanță nu i s-a luat mamei sale temperatura, întrucât medicii nici nu aveau termometru. De asemenea, în orele petrecute la Spital, nu i s-a făcut niciun test pentru a se verifica dacă suferă de noul coronavirus, asta deși ar fi fost suspectă de această boală după raportul greșit al ambulanțierilor.

Situația aceasta se aseamănă cu cea a Oanei Stamate, asistent medical care a povestit pentru FANATIK cum a cerut ambulanțierilor să i se facă un test de coronavirus, dar nu a primit un răspuns în acest sens și a fost invitată să stea în casă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, mama Gabrielei este într-o stare bună de sănătate, la câteva zile după ce a vizitat fără voia ei și fără să fie necesar, prima linie a frontului contra covid-19.

ADVERTISEMENT