News

O femeie a ajuns în spital pentru că a intrat într-un bloc în care se făcuse deratizare

O femeie a fost transportată de urgență la spital după ce a intrat într-un bloc în care se făcuse deratizare. Poliția cercetează acum circumstanțele în care s-a produs incidentul.
18.11.2021 | 17:28
O femeie a ajuns in spital pentru ca a intrat intrun bloc in care se facuse deratizare
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplart într-un bloc din sectorul 3 din București. Femeia a intrat într-un bloc recent deratizat și imediat i s-a făcut atât de rău încât a avut nevoie urgentă de ajutor medical. Femeia a fost preluată și transportată la o unitate medicală din Capitală.

I s-a făcut brusc rău în scara blocului

Femeia intrase pur și simplu în scara blocului când i s-a făcut rău și a cerut ajutor. Imobilul fusese recent deratizat.

ADVERTISEMENT

Din informațiile făcute publice de oamenii legii, inciddentul a fost anunțat printr-un apel la 112. Autoritățile au fost anunțate că unei femei i s-a făcut brusc rău.

„La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, Secţia 12 Poliție a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că unei femei i s-a făcut rău după ce a intrat într-un bloc din sectorul 3 în care a fost efectuată o operațiune de deratizare”, au comunicat Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

După apelul la 112, polițiștii s-au prezentat la locul faptei pentru a face cercetări. În urma anchetei se preconizează că se va lămuri ceea ce s-a petrecut și motivul pentru care i s-a făcut rău femeii.

Nu este primul caz de deratizare care a provocat reacții adverse

În urmă cu un an, cinci elevi au ajuns la spital după ce s-au făcut lucrări de igienizare împotriva gripei la școala în care încățau.

ADVERTISEMENT

Elevii din școala 133 din sectorul 4 au fost evacuați de urgență, iar mai mulți elevi au suferit dureri severe de cap, cauzate, cel mai probabil, de un gaz toxic ce s-a propagat în întreaga unitate școlară.

În acele momente, ISU a cerut suplimentarea ambulanțelor care au ajuns la școala 133 pentru a acorda primul ajutor elevilor.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2021 un bloc întreg a trebuit să fie evacuat

Pe 23 februarie, aproximativ 70 de locuitori ai unui imobil din Timișoara, mulții dintre ei fiind și copii, au fost evacuați de urgență după ce în bloc s-a constatat un miros înțepător cauzat de produsele de deratizare. Mirosul de a pătruns, atunci, în toate apartamentele de pe scara blocului.

În unele cazuri dezinfectarea nu se face mai deloc

Pe 9 septembrie 2021, au fost percheziții în mai multe județe, precum și în Capitală, la Universitatea din București, după ce, conform reprezentanților poliției, firma care presta serviciile de deratizate și dezinfecție nu a respectat condițiile contractuale.

Mai exact, firma care a câștiga licitația publică pentru a presta respectivele servicii nu efectua, în fapt, deratizările pentru care era contractată.

ADVERTISEMENT