News

O femeie a câștigat o avere după ce și-a rupt mâna într-un mall din București

11.09.2020 | 18:04
O femeie a castigat o avere dupa ce sia rupt mana intrun mall din Bucuresti
O femei a câștigat o avere după ce și-a rupt mâna la mall
ADVERTISEMENT

O femeie a primit 60.000 de lei daune morale după ce și-a rupt mâna într-un mall din București.

Societatea care administrează mall-ul AFI Cotroceni îi va plăti femeii și 18.540 de lei daune materiale, atât cât a costat-o pe femeie să își opereze brațul.

Decizia e definitivă și a fost luată de un complet de judecată a Curții de Apel București.

O femeie a câștigat peste 600.000 de lei după ce a dat în judecată un mall din București

Potrivit G4Media, Elena Veronica Titrat se afla în 4 martie 2018 într-un mall din București, în momentul în care a fost nevoită să meargă împreună cu un nepoțel la o toaletă situată în mall. Din cauza umezelii abundente de pe pardoseală, determinate de scurgerile de apă de la un robinet defect, ca și a mizeriei acumulate în timp, astfel cum rezultă din planșele fotografice depuse la dosar de avocați, femeia s-a dezechilibrat și s-a răsturnat cu toată greutatea corpului pe mâna dreaptă.

ADVERTISEMENT

Drept consecință, femeia și-a rupt mâna, în termeni medicali alegându-se cu „fracturi cominutive cu deplasare de fragmente osoase și articular cu înfundare”.

Femeia s-a plâns că accesul la baie era liber și nu era niciun semn care să avertizeze oamenii că există apă pe jos.

ADVERTISEMENT

Avocații societății care administrează mall-ul au cerut respingerea acțiunii pe motiv că „în realitate, chiar din planșele fotografice puse la dispoziție de reclamantă, rezultă că era un marcaj galben pe care scria atentie, podea umeda. Reclamanta a preferat să se expună riscului de a aluneca pe podeaua umedă, deși fusese atenționată. Mai mult, susține că a constatat cu propriile simțuri că era apă pe jos pentru că era rupt un robinet”.

Mai mult, compania i-a reproșat femeii că s-a operat la privat, când putea să beneficieze gratuit de aceste facilități la stat.

ADVERTISEMENT

Interesant, în 2019 femeia a pierdut cazul la Tribunalul București, însă a câștigat apelul la Curtea de Apel București în 1 septembrie 2020. Femeia trebuie să primească, astfel, 18.540 de lei despăgubiri materiale (pentru operație) și 60.000 despăgubiri morale. Mai mult, cheltuielile de judecată de 12.500 de lei vor fi suportate de compania care administrează mall-ul.

AFI Cotroceni e cel mai mare mall din România, cu o cifră de afaceri de 200 de milioane lei, pierderi nete de 25.3 milioane lei și 46 de angajați.

ADVERTISEMENT
Tags: