Life

O femeie a născut la doi ani de la moartea soțului ei: „Am avut un sentiment copleșitor”

Lauren McGregor, o femeie din Marea Britanie, a născut la doi ani de la moartea soțului ei, răpus de o tumoare cerebrală în vara lui 2020. Bebelușul a venit pe lume luna trecută.
23.06.2022 | 00:35
O femeie a nascut la doi ani de la moartea sotului ei Am avut un sentiment coplesitor
O femeie a născut la doi ani de la moartea soțului ei. Sursa foto: walesonline.co.uk/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lauren McGregor (33 de ani), o femeie din Liverpool, Marea Britanie, a născut copilul partenerului ei de viață la doi ani de când acesta s-a stins din viață. Bebelușul a venit pe lume în mai 2022.

O femeie a născut la doi ani de la moartea soțului ei

Soțul lui Lauren, Chris, s-a stins din viața în iulie 2020 din cauza unei boli incurabile.

Femeia a folosit sperma congelată de la acesta pentru a putea da naștere copilului lor. Partenerul ei fusese diagnosticat cu tumoare cerebrală terminală.

ADVERTISEMENT

Lauren McGregor a născut un băiat pe 17 mai. Cadrele medicale s-au asigurat că aceasta va avea voie în sala de operație și cu o fotografie cu soțul ei decedat, pentru a-l simți alături într-un astfel de moment important.

Deși soțul ei nu a fost alături de ea pentru a-l cunoaște pe fiul lor, Lauren simte că bebelușul a fost trimis de Chris pentru ea. Aceasta a simțit că cei doi deja se cunosc, chiar dacă nu au avut ocazia să se întâlnească.

ADVERTISEMENT

„De îndată ce Seb s-a născut, am avut un sentiment copleșitor că soţul meu a cunoscut deja ocpilul înaintea mea, ca şi cum mi l-ar fi trimis pe Seb dintr-o altă lume. Nu am simțit că trebuie să-i arăt lui Seb o fotografie cu tatăl său, simţeam că se cunosc deja.

Îmi oferise o bucată din el, oriunde s-ar afla acum. Seamănă foarte mult cu tatăl lui. Când s-a născut avea părul foarte de des, cu o linie perfectă în forma ‘M’, pe care o avea şi Chris, lucru cu care mereu îl tachinam toţi. Pe măsură ce trăsăturile lui încep să dezvolte, îl văd pe Chris din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT

Buzele lui sunt pline, la fel ca ale lui Chris, în timp ce buzele mele sunt destul de subțiri. Știam că ar fi greu să fac asta singură, dar sunt atât de multe momente pe care mi-aș dori să le pot împărţi cu Chris, să le putem împărtăşi unul cu celălalt.”, a declarat Lauren pentru walesonline.co.uk.

Ce vrea să facă Lauren în amintirea soțului ei

Lauren McGregor a petrecut Ziua Tatălui cu fiul lui Chris, Wade (18 ani), dintr-o căsnicie anterioară. Cei doi a de gând să facă o listă cu locurile preferate ale lui Chris și să meargă anual într-un loc care să le amintească de el.

ADVERTISEMENT

„Vrem să facem o listă cu toate locurile preferate ale lui Chris și să începem o tradiție de a merge în fiecare an de Ziua Tatălui în câte un loc care să ne aducă aminte de el.

Va însemna mult să avem o zi în care să vorbim doar despre el, evident că vorbim de el şi în treacăt, dar asta ar fi o tradiţie dedicată amintirii lui.”, a mai precizat ea.

Micuțul Seb nu-și va întâlni niciodată tatăl, însă mama lui are grijă ca acesta să știe totul despre Chris. Lauren are grijă să-i povestească diverse lucruri despre regretatul ei soț, inclusiv ce persoană bună a fost.

Lauren avea planificată operația de cezariană deoarece bebelușul ei era deja destul de mare, la fel ca tatăl său, care era înalt. Medicii au lăsat-o să pună o fotografie cu Chris în camera de spital. Deși pacienții trebuie să-și scoată toate bijuteriile, lui Lauren i s-a permis să păstreze verigheta și un colier în care se afla cenușa soțului ei.

„Asta a însemnat totul pentru mine. Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut Seb a fost să apuce colierul, un gest pur și simplu frumos. Personalul a fost uimitor, chiar înțelegea situația.”, a mai spus ea.

Câte kilograme a avut bebelușul la naștere

Bebelușul a avut 4 kilograme la naștere și a fost scos din spital de către fiul lui Chris, Wade. Lauren a apreciat foarte mult gestul fiului ei vitreg și știe că nu mulți adolescenți procedează așa. Femeia a surprins acest moment.

„A fost ceva ce a menționat la începutul sarcinii mele, un lucru pe care și-a dorit să-l facă. Nu cred că sunt mulți adolescenți care măcar să se gândească la asta, dar a fost ceva ce și-a dorit cu adevărat să facă pentru tatăl său.

Este o fotografie cu adevărat minunată și o amintire minunată. Wade mi-a spus că simte că are acum o bucată din tatăl său cu el, dar a trebuit să-i amintesc că are deja o bucată din tatăl său în sine.”, a mai declarat ea pentru sursa menționată.

Lauren McGregor a fost sprijinită de familie pe toată perioada sarcinii. Aceasta știa că îi va fi destul de greu și spune că nu s-ar fi descurcat fără susținerea părinților.

Femeia este fericită că a devenit mamă, dar și tristă, în același timp, pentru că Seb nu-și va întâlni niciodată tatăl.

„Îi vom spune totul despre tatăl său, dar nu vreau ca situația să fie o povară pentru el. Când va fi mai în vârstă, tatăl lui va face parte din viaţa lui atât cât îşi va dori și știu că asta s-ar putea schimba pe măsură ce va creşte.”, a adăugat Lauren.

Lauren, despre boala soțului ei

Lauren și Chris se cunoșteau încă din copilărie, pentru că mamele lor erau prietene foarte bune. Mama lui Chris a decedat între timp. În schimb, mama lui Lauren îi va povesti lui Seb totul despre tatăl lui atunci când va mai crește.

Cei doi au reluat legătura în 2012 și au început să iasă împreună. După nouă luni, Chris a început să dezvolte primele simptome ale bolii, intrând în remisie de mai multe ori.

„Evident că nu știam că erau simptomele bolii la momentul respectiv, dar au început în octombrie 2013. Se simțea rău, mergea la doctor pentru că era răcit, avea bufeuri dacă se ridica puțin prea repede în picioare.

Apoi, în decembrie 2013, vorbeam la telefon și am pierdut semnalul și noi discutaserăm de dinainte că, dacă pierdeam vreodată semnalul, el mă va suna ca să nu ne sunăm amândoi în acelaşi timp.

Deci am pierdut semnalul şi el nu m-a sunat timp de o oră. Când într-un final a făcut-o mi-a spus că a durat atât de mult pentru că nu îşi amintea numele meu încât să mă sune înapoi.”, a povestit Lauren McGregor.

La spital, medicii au stabilit că nu a fost vorba despre un accident vascular cerebral. Ulterior, Chris a făcut o tomografie computerizată, în urma căreia s-a stabilit că era vorba despre o tumoră.

A suferit o operație pe creier în martie 2014. Medicii au reușit atunci să îndepărteze 95% din tumoră, iar Chris și-a revenit aproape complet după un an. Tumora a revenit în 2016 și în 2019. În final, medicii i-au descoperit o a doua tumoare în cealaltă parte a creierului.

Bărbatul a început chimioterapia în 2020. După trei luni a doua tumoră a dispărut, în timp ce prima s-a micșorat. Medicul a recomandat oprirea tratamentului din cauza COVID-19, pentru ca sistemul imunitar al lui Chris să nu fie compromis.

În luna mai, simptomele au revenit, iar tumora s-a răspândit în tot corpul. Chris s-a stins din viață două luni mai târziu.

ADVERTISEMENT
Tags: