News

O femeie a născut un bebeluş gigant. Cum arată copilaşul de 7,3 kilograme

Cel mai gras bebeluş al începutului de an. O femeie a născut un copil de 7,3 kg şi 59 cm, dimensiuni potrivite pentru vârsta de nouă luni
22.01.2023 | 15:23
O femeie a nascut un bebelus gigant Cum arata copilasul de 73 kilograme
Angerson avea 7,3 kg la naştere
ADVERTISEMENT

În Brazilia, un copil cu o greutate de nu mai puţin de 7,3 kilograme s-a născut zilele trecute, prin cezariană. Acum bebeluşul este în incubator şi, date fiind circumstanțele, se simte bine, au anunţat medicii.

Recordul mondial la naştere este de 10,2 kg

Această naștere miraculoasă a avut loc miercurea trecută la Parintins. Cleidiane Santos dos Santos, în vârstă de 27 de ani, a mers la spital pentru un control de rutină, dar medicii au decis că nu mai pot aștepta. Bebelușul se îngrășase deja prea mult pentru ca femeia să poată duce sarcina până la capăt.

ADVERTISEMENT

Greutatea micuţului Angerson, aşa cum a fost botezat copilul este aproape de recordul absolut brazilian: Edemilton dos Santos depășea 7,6 kg când a văzut lumina zilei, în 2005.

În 1955, Carmelina Fidel din Italia a născut un copil cu o greutate de 10,2 kilograme. Recordul mondial stabilit în urmă cu aproape șapte decenii este încă în picioare, nicio altă mamă nereuşind să se apropie de atunci de el.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l priveşte pe Angerson, spitalul a început acum o strângere de fonduri pentru a-i oferi acestuia haine potrivite.

Lungimea bebeluşului este de 59 cm, una potrivită doar pentru scutece și salopete destinate, în mod normal, copiilor cu vârsta de nouă luni.

ADVERTISEMENT

“Nu mă așteptam la această surpriză. Am crezut că va fi de 4 kilograme, dar a ajuns la 7 kilograme. Vreau să mulțumesc personalului de la Spitalul Padre Colombo, care îmi dă putere și mă tratează foarte bine, de când am intrat aici, dacă nu ar fi fost ei, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine”, a spus mama bebeluşului gigantic.

“Suntem doar fericiți, mulțumiți și recunoscători că totul merge în acest caz, în această situație de risc, o situație rară care a ajuns să ne surprindă și pe noi, pentru că ne imaginam un bebeluș cântărind în jur de șase kilograme, la ecografie, dar chiar a depășit acea așteptare”, a spus şi medicul obstetrician Artemisia Pessoa.

ADVERTISEMENT

Angerson este cel mai mare bebeluş care s-a născut vreodată în statul brazilian Amazonas.

Tags: