News

O femeie a stat în închisoare 27 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o. “Le mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine”

După 27 de ani în care a stat în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, Joyce Watkins, o femeie acuzată că și-a ucis nepoata, a fost exonerată
17.01.2022 | 16:15
O femeie a stat in inchisoare 27 de ani pentru o crima pe care nu a comiso Le multumesc tuturor celor care sau rugat pentru mine
ADVERTISEMENT

Joyce Watkins, o femeie din Tennessee, a stat în închisoare timp de 27 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o. Aceasta a fost condamnată pe nedrept pentru uciderea nepoatei sale. După mai bine de două decenii după gratii, femeia a fost exonerată.

O femeie a stat în închisoare 27 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

O femeie în vârstă de 74 de ani a fost exonerată, după mai bine de două decenii în care a stat la închisoare pe nedrept.

ADVERTISEMENT

Atât ea, cât și iubitul ei, Charlie Dunn, au fost condamnați pentru uciderea nepoatei femeii, deși aceștia erau nevinovați.

În data de 26 iunie 1987, cuplul a mers în Kentucky să o ia pe Brandi, nepoata de patru ani a lui Joyce, pentru a avea grijă de ea.

ADVERTISEMENT

A doua a zi, însă, fetița a fost găsită inconștientă, așa că bunica ei a dus-o la spital.

Brandi a murit, în urma unor leziuni vaginale și traumatisme la cap.

Chiar dacă cei doi au stat cu micuța doar nouă ore, medicul legist a ajuns la concluzia că acele răni au fost produse în acel interval orar.

Cuplul a fost condamnat la închisoare pentru crimă și viol

După un an, în 1988, Joyce Watkins și Charlie Dunn au fost condamnați la închisoare pentru crimă de gradul I și viol agravat.

ADVERTISEMENT

Mai mult de două decenii au stat cei doi după gratii.

În anul 2015, le-a fost acordată amândurora eliberarea condiționată.

Bărbatul n-a mai apucat, însă, ziua eliberării. Acesta a murit în timp ce se afla în detenție.

O eroare în metodologia medicului legist

Joyce Watkins a primit ajutor de la Tennessee Innocence Project și de la Davidson County District Attorney’s Office.

ADVERTISEMENT

“Am primit acest caz pentru că Joyce a venit la noi, ne-a spus povestea ei și ne-a cerut ajutorul”, a declarat consilierul juridic principal al Tennessee Innocence Project, Jason Gichner, citat de CNN.

Dosarul a clarificat faptul că Joyce Watkins a observat sânge în lenjeria nepoatei sale atunci când au ajuns acasă, în Nashville, la doar o oră și jumătate după ce cuplul a luat-o cu mașina. De asemenea, călătoria cu autoturismul a durat aproximativ o oră.

La dosar a fost inclus și un raport al Dr. Shipla Reddy, conform căruia ar fi existat o eroare în metodologia medicului legist care a dat verdictul, Dr.Harlan.

Fetița s-a accidentat, de fapt, la joacă, conform mătușii acesteia.

Joyce Watkins și Charlie Dunn au fost exonerați

De abia după 35 de ani de la condamnare, imaginea celor doi a fost spălată.

“Joyce Watkins și Charlie Dunn sunt nevinovați. Nu putem să-i dăm doamnei Watkins sau domnului Dunn anii pierduți, dar le putem restabili demnitatea, le putem restabili numele. Inocența lor o cere”, a declarat procurorul de caz, Glenn Funk.

La audiere a fost prezentă și fiica lui Charlie, Jackie Dunn.

“Mi-aș dori ca tatăl meu să fie aici pentru a fi martor la această zi. Știa că este nevinovat, știa că nu a comis acele crime”, a spus aceasta.

Potrivit lui Sunny Eaton de la biroul procurorului districtual, Joyce Watkins este prima femeie de culoare care a fost exonerată vreodată în statul Tennessee.

“Le mulțumesc tuturor oamenilor pentru rugăciunile lor și pentru că m-au ajutat să ies din această mizerie care m-a costat jumătate din viață degeaba, dar voi trece peste asta”, a declarat emoționată Joyce Watkins.

ADVERTISEMENT