News

O femeie care lucra la gară a fost scuipată de un bărbat infectat cu COVID-19! A murit la câteva zile de la incident

12.05.2020 | 14:59
O femeie care lucra la gara a fost scuipata de un barbat infectat cu COVID19 A murit la cateva zile de la incident
ADVERTISEMENT

Belly Mujinga, o femeie în vârstă de 47 de ani lucra în gara “Victoria” din Londra. Într-o zi din luna martie, ea şi o colegă au fost scuipate direct în faţă de un bărbat care a pretins că este infectat cu coronavirus. 

O femeie care lucra la gară a fost scuipată de un bărbat infectat cu COVID-19! A murit la câteva zile distanţă

La câteva zile distanţă de la incident, The Sun scrie că ambele femei au început să se simtă rău. Belly Mujinga s-a stins pe 5 aprilie. Au fost zeci de cazuri în care lucrătorii din “prima linie”, expuşi în faţa mulţimilor, au fost scuipaţi sau li s-a tuşit în faţă de către persoane care au clamat că ar fi infectate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Asociația Salariaților din Transporturi a reclamant decesul la Inspectoratul Căilor Ferate și a cerut o anchetă: „Din păcare, familia lui Belly este doar una dintre acelea în care copiilor le-a fost răpit un părinte.

Sunt multe întrebări legate de moartea ei. Era o persoană vulnerabilă într-o categorie „de risc” și starea ei era cunoscută de angajator, așa că se pune întrebarea de ce n-a fost mutată de la îndatoririle din prima linie imediat ce s-a pornit pandemia”, a spus Manuel Cortes, secretarul general al Asociației Căilor Ferate.

ADVERTISEMENT

„Fiecare șiofer de autobuz din Londra cunoaște pe cineva care a murit”

Cortes a cerut compensaţii financiare şi o mai bună protecţie pentru toţi cei care muncesc în prima linie în această perioadă: “Înainte să vorbească de măsurile de relaxare, guvernul trebuie să ia măsurile cele mai bune pentru protecția, astfel încât să nu se mai piardă atâtea vieți.

„Industria feroviară trebuie să asigure protecția tuturor angajaților și pasagerilor”, a mai zis secretarul general al Asociaţiei Căilor Ferate.

ADVERTISEMENT

Un raport publicat în Marea Britanie arată că şoferii de taxi, vânzătorii din magazine, bucătarii şi agenţii de securitate sunt cei mai expuşi infectărilor cu noul tip de coronavirus.

Şoferul de autobuz Mervyn Kennedy, în vârstă de 67 de ani a decedat din cauza COVID-19, iar familia lui a reclamat lipsa echipamentelor de protecţie ca fiind cauza a infectării şi a decesului său:

ADVERTISEMENT

„Fiecare șiofer de autobuz din Londra cunoaște pe cineva care a murit sau care este la terapie intensivă. Este un sentiment de abandonare. Șoferii sunt înspăimântați de ce li se poate întâmpla”

 

ADVERTISEMENT
Tags: