News

O femeie cu tumoră cerebrală, infectată cu COVID-19, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

21.04.2020 | 12:55
O femeie cu tumora cerebrala infectata cu COVID19 operata cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi
ADVERTISEMENT

O femeie cu tumoră cerebrală, infectată cu COVID-19, a fost operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Intervenția chirurgicală a avut loc în seara zilei de luni, 20 aprilie.

O femeie cu tumoră cerebrală, infectată cu COVID-19, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

O femeie din județul Suceava a devenit primul pacient cu tumoră cerebrală infectat cu COVID-19 care este operat cu succes în cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Intervenția chirurgicală a avut loc luni seară și a fost realizată de o echipă alcătuită din șapte specialiști de la Spitalul de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Medicul care a condus complicata operație este Lucian Eva, nimeni altul decât managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

ADVERTISEMENT

“Am operat primul pacient cu tumoră cerebrală, infectat cu virusul COVID-19, cu succes. A fost o operaţie unică pentru întreaga echipă, care a durat trei ore. A fost o intervenţie chirurgicală aparte şi, am putea spune, chiar sub presiune.

Asta datorită faptului că am fost nevoiţi să purtăm combinezoane şi echipamente de protecţie speciale, în contextul infecţiei cu virusul COVID-19. În sala de operaţie au fost şapte cadre medicale.

ADVERTISEMENT

Ele au fost instruite impecabil, toate procedurile de pregătire şi intervenţie fiind respectate cu stricteţe, iar într-un final eforturile noastre au fost încununate de succes.

Intervenţia s-a terminat aseară (luni seară n.r.) la 22,30. În ciuda faptului că am fost costumaţi cu toţii ca nişte ‘cosmonauţi;, a fost o intervenţie emoţionantă pentru întreaga echipă”, a declarat Lucian Eva, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Intervenția chirurgicală, vitală pentru pacientă

Același medic Lucian Eva a mai afirmat că operația nu putea fi amânată, întrucât starea de sănătate a pacientei de 65 de ani era una precară încă de la prima zi de spitalizare.

În cazul în care nu ar fi fost operată în cel mai scurt timp, femeia risca să moară, potrivit acestuia. Intervenţia chirurgicală a fost făcută cu ajutorul tehnologiei ultraperformante, unică în ţară.

ADVERTISEMENT