News

O femeie de 108 ani din Italia s-a vindecat de Covid-19: ”Dumnezeu a uitat de mine” 

06.06.2020 | 17:03
O femeie de 108 ani din Italia sa vindecat de Covid19 Dumnezeu a uitat de mine
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 108 ani din Italia s-a vindecat de Covid-19 și și-a trecut datele pe o listă nu foarte extinsă a celor trecuți de suta de ani care au învins necruțătoarea boală.

O femeie de 108 ani din Italia s-a vindecat de Covid-19: ”Dumnezeu a uitat de mine”

Născută pe 3 iunie 1912, Fatima Negrini locuiește într-un azil de bătrâni din nordul Italiei și, după ce a fost martoră la ambele războaie mondiale, precum și la Gripa Spaniolă din 1918, aceasta și-a trecut în ”palmares” un nou succes: Covid-19.

ADVERTISEMENT

Chiar miercuri, 3 iunie, vârstnica italiancă a împlinit cei 108 ani de viață. În ziua sa de naștere, aceasta a transmis un mesaj cu nuanțe umoristice, spunând, pentru Corriere.it, că: ”Dumnezeu a uitat de mine”.

Într-o imagine publicată se site-ul italian, centenera din Italia apare stând într-un scaun cu rotile și având în față tort cu ciocolată şi frişcă.

ADVERTISEMENT

Alături de ea apare un asistent medical şi o felicitare uriaşă din carton, tăiată în forma unei inimi pe care stă scris: ”Fatima 108, te iubim!”

Fatima, internată în aprilie

O locatară de ani buni a căminului de bătrâni Anni Azzurri San Faustino din Milano, Fatima a avut o perioadă de infectare nu foarte solicitantă.

ADVERTISEMENT

Bătrâna s-a infectat cu noul coronavirus în aprilie şi a fost testată apoi negativ la jumătatea lunii mai, fiind pe întreaga durată a bolii o pacientă asimptomatică, a adăugat un purtător de cuvânt al spitalului din Milani pentru sursa citată.

Fatima Negrini are trei fii, în vârstă de 89, 88 respectiv 78 de ani, patru nepoţi şi doi strănepoţi, potrivit publicației italiene. ”Pe toată perioada internării am fost bine. Și acum mă simt bine. Păcat că sunt un pic surdă”, a mai glumit Fatima cu jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

Italia este unul dintre statele cele mai grav afectate de noul coronavirus, iar impactul pandemiei a fost deosebit de devastator în azilurile de bătrâni din regiunea Lombardia, în care se află şi oraşul Milano.

  • 33.774 de italieni au pierit după ce s-au infectat cu Covid-19
ADVERTISEMENT