News

O femeie de 53 de ani din Iași a primit inima unei tinere de 17 ani. Medicii i-au oferit o nouă șansă la viață

O femeie în vârstă de 53 de ani din Iași a primit inima unei fete de 17 ani, aflată în moarte cerebrală. Este, practic, o nouă șansă la viață pe care femeia a primit-o cu ajutorul fetei care a murit.
05.09.2022 | 09:19
O femeie de 53 de ani din Iasi a primit inima unei tinere de 17 ani Medicii iau oferit o noua sansa la viata
Transplant la Mureș. O femeie a primit o nouă inimă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Femeia din Iași, care suferea de insuficiență cardiacă, a fost operată la Institutul din Târgu Mureș, fiind vorba de al cincilea astfel de transplant în acest an.

O femeie din Iași a primit o nouă inimă

În decurs de trei zile, medicii au efectuat, cu succes, două astfel de operații, potrivit Observatornews.ro. Femeia ar trebui să își revină complet după această operație și să își vadă de viață, conform medicilor.

ADVERTISEMENT

Afecţiunea pacientei este cardiomiopatie dilatativă. O situaţie în care muşchiul inimii este extrem de slăbit şi care determină semne şi simptome de insuficienţă cardiacă”, a explicat medicul Horațiu Suciu, șeful spitalului unde a fost efectuat transplantul.

Femeia a fost salvată datorită unei fete de 17 ani din București, care se afla în moarte cerebrală. Familia a decis să salveze o viață prin decesul fetei lor și au acceptat prelevarea de organe, în speranța că inima tinerei va bate într-un alt corp și va oferi fericire unei alte persoane.

ADVERTISEMENT

”Iată încă o viaţă salvată, defapt mai multe vieţi, deoarece au fost prelevaţi şi rinichiul şi alte organe”, a completat medicul Horaţiu Suciu.

Conform sursei citate, inima a fost transportată la institutul de la Târgu Mureș cu ajutorul unui avion, astfel că misiunea medicilor a fost un succes.

ADVERTISEMENT

”Este esenţial transportul aerian, pentru scurtarea acestui timp ischemia, pentru că în situaţia inimii timpul de ischemie acceptat este de maxim de patru ore. Am reuţit să ne încadrăm în trei ore jumate , a fost la limită”, a concluzionat șeful unității medicale.

Medicul anestezist Carmen Sircuță anunță că pacienta va fi supravegheată pentru câteva ore, însă aceasta ar trebui să-și vadă de viață și să trăiască mulți ani după acest transplant.

ADVERTISEMENT

”N-au fost probleme. Suntem optimişti că lucrurile o să meargă bine şi de acum în colo. Urmează câteva ore de supraveghere în de aproape a pacientei transplantate”, a explicat Sircuță.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Umanitatea, tot mai aproape de „viața fără sfârșit”. Cercetările despre criogenare au intrat...
Umanitatea, tot mai aproape de „viața fără sfârșit”. Cercetările despre criogenare au intrat într-o altă etapă
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că...
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că era drogat şi gelos
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”