News

O femeie de 83 de ani din Bistrița Năsăud, infectată cu Covid-19, a murit după ce a refuzat internarea în spital

19.05.2020 | 09:05
O femeie de 83 de ani din Bistrita Nasaud infectata cu Covid19 a murit dupa ce a refuzat internarea in spital
ADVERTISEMENT

Infectată cu Covid-19 în prima săptămână din luna mai, o femeie de 83 de ani din Bistrița Năsăud care a refuzat internarea, a murit în cursul serii de luni, 18 mai.

O femeie de 83 de ani din Bistrița Năsăud, infectată cu Covid-19, a murit după ce a refuzat internarea în spital

Pe 7 mai, o femeie în vârstă de 83 de ani din comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița Năsăud, a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că făcea parte din categoria cea mai predispusă unei forme severe a COVID-19, femeia a refuzat să se interneze în spitalul din oraș. Nu a speriat-o nici măcar amenințarea unui dosar penal.

Teama medicilor asupra evoluției stării sale de sănătate s-a adeverit, din păcate, iar vârstnica a încetat din viață la începutul acestei săptămâni, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

Decesul femeii din Bistrița a fost anunțat luni seara de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), alături de cel al unei alte femei din judeţ, în vârstă de 72 de ani.

Din raportul GCS rezultă că femeia de 83 de ani avea comorbidităţi: hipertensiune arterială şi fibrilaţie arterială – iar cea de 72 de ani avusese hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi insuficienţă ventriculară stângă.

ADVERTISEMENT

Test negativ cu trei zile înainte de deces

Interesant este faptul că, vineri, 15 mai, cu trei zile înainte de deces, femeia din Bistrița fusese testată din nou pentru Covid-19, iar rezultatul a fost unul negativ, spune directorul DSP Bistriţa-Năsăud

Starea ei apucase deja să se agraveze. Era imobilizată la pat, iar în ultimele zile a refuzat să mai mănânce şi i-a fost administrată chiar și o perfuzie de către medici.

ADVERTISEMENT

Femeia de 83 de ani a fost amenințată și cu un dosar penal de către autorități. La o zi după ce a fost depistată, pe 8 mai, un fiu al acesteia a fost de asemenea confirmat cu Covid-19 şi a fost internat, fără a opune rezistenţă. Între timp, acesta a fost externat, după două teste cu rezultat negativ.

Directorul DSP a mai menţionat că, în ultimele zile, un al doilea fiu al femeii, domiciliat în comuna Lunca Ilvei, a primit acelaşi diagnostic şi a fost spitalizat. Bătrâna locuia în aceeaşi casă cu fiica sa şi cu un nepot, faţă de cei doi fiind luată măsura izolării la domiciliu.

ADVERTISEMENT