News

O femeie de afaceri vrea să revoluționeze înmormântările. Sicrie transportate cu bicicleta – dric. Video

Isabelle Plumereau, o femeie de afaceri din Franța, vrea să revoluționeze înmormântările. Aceasta propune ca sicriele să fie transportate cu bicicleta - dric.
05.11.2022 | 22:23
O femeie de afaceri vrea sa revolutioneze inmormantarile Sicrie transportate cu bicicleta  dric Video
Înmormântări ”verzi”, propuse de o femeie de afaceri din Paris. Aceasta vrea să introducă bicicleta - dric. Sursa foto: reuters.com
ADVERTISEMENT

Isabelle Plumereau (51 de ani) conduce o companie de pompe funebre din Capitala Franței, numită sugestiv ”Cerul și Pământul”.

Înmormântări ”verzi”, propuse de o femeie de afaceri din Paris. Aceasta vrea să introducă bicicleta – dric

De curând, femeia a apărut pe străzile din Paris pedalând. Ea nu se afla la ghidonul unei biciclete obișnuite, ci la o așa-numită bicicletă – dric.

ADVERTISEMENT

Isabelle are speranță că va aduce în curând, în cel mai important oraș din Franța, o nouă modalitate, mai ”verde”, de desfășurare a funeraliilor, scrie Euronews.

”Bicicleta – dric propune un nou ritual pentru familiile îndurerate, în special în drumul spre cimitir”, spune Plumereau, adăugând că permite ”o procesiune lentă, tăcută, liniștită, în ritmul pașilor oamenilor care merg în spatele cortegiului funerar”.

ADVERTISEMENT

Vehiculul femeii din Paris ar constitui o premieră în Franţa. Modelul Isabellei Plumereau are doi metri lungime și are mijloc de propulsare electric, ceea ce îi permite să urce și pe drumurile mai abrupte.

Această bicicletă – dric ar fi prima din Franța și serviciile femeii ar trebui să fie disponibile din această toamnă.

ADVERTISEMENT

Antreprenoarea spune că a obţinut deja autorizaţii de la autorități pentru utilizarea bicicletei – dric. Aceasta a fost adaptată la regulamentele franceze şi nu mai are nevoie decât de undă verde din partea asiguratorului său pentru a putea începe.

Care este impactul înmormântărilor și incinerărilor asupra mediului

Conform datelor oficiale de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aproximativ 55,4 milioane de oameni au murit în 2019.

ADVERTISEMENT

Substanțele chimice folosite pentru îmbălsămarea unui corp sunt dăunătoare mediului și se scurg în sol atunci când o persoană este îngropată.

De asemenea, incinerarea eliberează gaze nocive precum mercurul, iar procesul în sine utilizează gaze naturale și durează aproximativ trei ore.

Numai în SUA, emisiile de dioxid de carbon provenite de la incinerare au depășit 360.000 de tone în 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: