News

O femeie din Baia Mare și-ar fi ucis fetița în bătaie. Micuța avea doar 2 ani și a murit pe masa de operație

O femeie în vârstă de 23 de ani din Baia Mare și-ar fi ucis fetița de doar 2 ani în bătaie. Copila a murit pe masa de operație, în timp ce medicii încercau să o salveze.
05.07.2024 | 22:59
O femeie din Baia Mare siar fi ucis fetita in bataie Micuta avea doar 2 ani si a murit pe masa de operatie
O femeie din Baia Mare și-ar fi ucis fetița în bătaie. Micuța avea doar 2 ani și a murit pe masa de operație
ADVERTISEMENT

Se pare că femeia este originară din Satu Mare, însă locuiește ”fără forme legale” alături de concubin în Baia Mare. Medicii s-au alarmat în momentul în care copila a fost adusă la spital chiar de către mama sa, care ar fi mințit că aceasta a ”căzut pe scări”. Pe fir a intrat inclusiv Poliția.

O femeie din Baia Mare și-ar fi ucis fetița de doar 2 ani în bătaie

”Polițiștii au identificat-o pe mama minorei, o tânără, de 23 de ani din comuna Apa, județul Satu Mare, care locuiește fără forme legale în Baia Mare. În cursul nopții, minora a decedat”, a transmis IPJ Maramureș, conform Vasiledale.ro. Cadavrul fetei a ajuns acum la morga spitalului unde o necropsie va stabili cauza morții.

ADVERTISEMENT

Potrivit surisei citate, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii comiterii infracțiunii de violență în familie. Medicii o bănuiesc pe mamă drept cea care a bătut-o pe copilă până a murit, deși nu este exclus ca și concubinul sau alte persoane să fi comis această faptă.

Cert e că pe corpul fetiței s-au găsit foarte multe urme de violență, inclusiv la mâini și la nivelul capului. Tocmai din acest motiv a fost sesizată Poliția, care trebuie să facă lumină în acest caz. Conform DGASPC Maramureș, acest caz va fi tratat cu maximă seriozitate de inspectorii care trebuie să afle adevărul.

ADVERTISEMENT

”În cursul zilei de 4 iulie 2024, specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș s-au deplasat de îndată la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru a evalua situația și pentru a oferi sprijinul necesar, în urma sesizării transmise de reprezentanții unității medicale.

În paralel cu ancheta celorlalte instituții abilitate, DGASPC Maramureș a demarat propria anchetă, fiind realizate interviurile atât cu mama fetiței, cât și cu concubinul acesteia. Având în vedere decesul ulterior al minorei, DGASPC Maramureș a solicitat Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare toate documentele medicale referitoare la minora în cauză. Analiza acestor documente este esențială pentru a stabili dacă asupra minorei au fost exercitate acte de violență.

ADVERTISEMENT

O fetiță de 2 ani a murit după ce a fost bătută violent, cel mai probabil de mamă

În cazul în care actele medicale vor confirma suspiciunile de violență, instituția noastră va dispune măsurile legale necesare pentru protecția celuilalt copil aflat în prezent în grija mamei și a concubinului acesteia. DGASPC Maramureș își reafirmă angajamentul de a proteja drepturile și siguranța tuturor copiilor și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că cei responsabili sunt trași la răspundere conform legii”, se arată în comunicatul DGASPC.

Medicii spun că fetița a fost bătută atât de crunt încât avea intestinele rupte. ”Ieri după amiază s-a prezentat în serviciul UPU Pediatrie, adusă de echipajul SMURD, o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni cu stare generală gravă. Practic fetița prezenta multiple echimoze la nivelul corpului, cu abdomenul mult destins motiv pentru care a fost dusă de urgență direct în sala de operații.

ADVERTISEMENT

În sala de operații s-a constatat o patologie abdominală gravă respectiv un abdomen acut chirurgical cauzat de o peritonită care a apărut în urma unei rupturi de intestin. Din păcate, pacienta în cursul intervenției chirurgicale a avut două stopuri cardio respiratorii, al doilea neresuscitabil”, a declarat medicul Lucian Bogdan, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

ADVERTISEMENT