News

O femeie din Belgia a cerut să fie eutanasiată, însă a fost sufocată cu o pernă. Familia a făcut plângere La Poliție

O femeie din Belgia a cerut să fie eutanasiată, însă nu se aștepta niciodată să aibă parte de o moarte violentă, din cauza incompetenței medicilor.
06.09.2023 | 22:24
O femeie din Belgia a cerut sa fie eutanasiata insa a fost sufocata cu o perna Familia a facut plangere La Politie
O femeie din Belgia a cerut să fie eutanasiată. Foto: fsspx.news
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 36 de ani suferea de un cancer incurabil, astfel că medicii i-au transmis că mai are de trăit doar un an. După ce s-a sfătuit cu fiica sa în vârstă de 15 ani și cu restul familiei, Alexina a decis să fie eutanasiată, procedură perfect legală în această țară. Doar că, medicul și asistenta care s-au ocupat de această procedură au comis o gafă sinistră.

O femeie din Belgia a cerut să fie eutanasiată, însă a murit sufocată

Mai exact, medicul s-a deplasat alături de asistenta sa la domiciliul femeii, unde i-a făcut injecția fatală. Doar că, cel mai probabil din incompetență, medicul nu a calculat cum trebuie cantitatea necesară din substanța fatală, astfel că femeia nu a murit. Inexplicabil, medicul și asistenta au decis să ducă la capăt procedura și s-au folosit de o pernă, cu care au sufocat-o pe femeie.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Belgia, procuratura a aflat despre acest fapt cu două zile înainte de înmormântare, cea care a mărturisit totul fiind asistenta respectivă, cel mai probabil din cauza remușcărilor. Într-adevăr, medicul legist care a examinat apoi cadavrul a observat urme de sufocare, iar acum cazul a ajuns pe mâna Procuraturii din Liege. Mai mult, soțul și fiica femeii i-au chemat în tribunal pe medic și pe asistentă, cărora le vor cere daune morale pentru modul în care au asistat moartea femeii.

După Belgia, țară unde eutanasia este legală în anumite condiții, Olanda vrea să extindă reglementările existente privind această procedură pentru a include și eutanasia copiilor cu vârsta între 1 an și 12 ani, dacă aceștia sunt bolnavi în fază terminală. Așadar, Olanda vrea să acorde dreptul legal la moarte pentru copiii bolnavi în fază terminală.

ADVERTISEMENT

Conform noilor norme ar urma să beneficieze de acest drept aproximativ 5-10 copii pe an, care trec prin suferințe insuportabile din cauza bolii lor, pentru că nu au nicio speranță că se vor face vreodată bine. Ministrul sănătății Ernst Kuipers a transmis printr-un comunicat de presă că se așteaptă ca noile reglementări să fie implementate în 2023.

“Aceasta este o problemă deosebit de complexă, care se referă la situații foarte dureroase. Situații pe care nimeni nu și-ar dori să le întâlnească. Sfârșitul vieții pentru acest grup este singura alternativă rezonabilă la suferința insuportabilă și lipsită de speranță a copilului”, a transmis premierul.

ADVERTISEMENT

În 2022, Olanda legaliza eutanasia în condiții foarte stricte, pentru că toate cazurile ar trebui raportate comisiilor de evaluare medicală. Potrivit legii eutanasia poate fi administrată doar pacienților aflați într-o stare de suferință continuă, insuportabilă și incurabilă. Așadar, cazuri rare, care însă nu au scăpare.

Mai mult, pacientul trebuie să fie considerat sănătos mintal și cererea de a muri trebuie făcută voluntar, independent și persistent. În urmă cu un an a fost raportat un singur caz de eutanasie pentru un minor. Potrivit datelor oficiale, Belgia permite moartea asistată pentru copiii de toate vârstele încă din 2014.

ADVERTISEMENT

În România eutanasia e interzisă, fiind pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani. În Europa, exceptând Olanda și Belgia, oamenii pot alege să moară asistat și în Elveția și Luxemburg. Cu toate acestea, țări ca Germania, Spania, Suedia și Irlanda permit eutanasierea pasivă, adică deconectarea de la aparate la cererea pacientului.

ADVERTISEMENT
Tags: