ADVERTISEMENT
News

O femeie din Botoșani s-a sinucis, de teamă că-și va infecta familia cu noul coronavirus

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 20:15
O femeie din Botoșani s-a sinucis, de teamă că-și va infecta familia cu noul coronavirus
Femeia credea că va transmite mai departe boala familiei

O femeie din Botoșani s-a sinucis, de frică să nu-și infecteze familia cu Covid-19, cu toate că se vindecase de boală.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 63 de ani era deprimată, cu toate că făcuse două teste negative și se afla în afara oricărui pericol.

Potrivit medicilor femeia ar fi trăit într-o frică constantă că-și va îmbolnăvi familia în momentul în care ajunge acasă, după externare.

ADVERTISEMENT

O femeie din Botoșani s-a sinucis de teamă că-și va infecta familia cu Covid-19

Înainte de a se sinucide, femeia a avut o altă tentativă de suicid, la o zi după externare, însă a fost salvată în ultimul moment de către soțul ei.

Din păcate, femeia nu s-a dat bătută și s-a spânzurat la doare câteva ore după prima tentativă de suicid, într-o anexă din spatele casei.

ADVERTISEMENT

Familia nu a considerat că este cazul să alerteze autoritățile, cu toate că specialiștii atrag atenția că infecția cu noul coronavirus are efecte secundare precum stresul, depresia și izolarea.

Conform monitorulbt.ro, pacienta s-ar fi internat în spital de bună voie la începutul lunii august, având simptome specifice bolii. Deși avea o formă ușoară a bolii, femeia a trăit într-un stres constant că își va infecta rudele, astfel că starea de anxietate a continuat să se accentueze.

ADVERTISEMENT

Medicii știau că femeia are un istoric cu depresia, fiind diagnosticată cu această boală încă din 2019, pentru care ar fi urmat inclusiv un tratament medicamentos.

„Boala şi perioada cât a fost internată pot să provoace depresia, sau să o accentueze acolo unde ea deja există. Poate apare teama de moarte, teama de complicaţii. Izolarea în sine determină o reacţie depresivă la orice pacient. La fel de bine, poate apărea suicidul din sacrificiu, crezând că astfel îşi putea proteja familia, deşi a avut rezultate negative. Sufletul omului e de nepătruns uneori. Dacă un psiholog ar fi discutat pe perioada spitalizării cu acea pacientă poate altul ar fi fost rezultatul. Aproape toţi cei spitalizaţi sau aflaţi în izolare acasă ar avea nevoie de consiliere psihologică”, a explicat un psihiatru din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Sursa citată precizează că un bărbat de 54 de ani și-a pus capăt zilelor într-un mod similar cu un ștreang pe care l-a legat de caloriferul din baia salonului de unde era internat, la Spitalul Județean Botoșani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!