News

O femeie din Covasna, infectată cu Covid-19, a născut gemeni. Care este starea micuților

14.05.2020 | 16:31
O femeie din Covasna infectata cu Covid19 a nascut gemeni Care este starea micutilor
O femeie din Covasna a născut gemeni
ADVERTISEMENT

O tânără din Covasna, infectată cu Covid-19. a născut două fetițe gemene la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. Fetițele nu au luat boala.

O femeie din Covasna a născut gemeni, într-un spital din Sfântu Gheorghe

O femeie în vârstă de 23 de ani din orașul Baraolt, diagnosticată cu noul coronavirus, a născut doi gemeni la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Directorul medical al spitalului, doctorul Roșu Matyas, a dezvăluit că femeia a fost confirmată cu noul coronavirus în urmă cu o săptămână și a născut prin cezariană, conform protocolului.

Mai mult, fetițele gemene nu sunt infectate cu noul coronavirus, iar între timp și mama s-a vindecat de boală. Conform medicilor, dacă totul decurge fără incidente neprevăzute, femeia va putea merge acasă la începutul săptămânii viitoare, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Conform managerului spitalului, Andras Nagy Robert, cazul femeii din Baraolt este o premieră pentru România, fiind prima femeie infectată cu noul coronavirus care a născut gemeni în țara noastră.

În spitalul din Sfântu Gheorghe se află momentan 46 de pacienți infectați cu Covid-19, în timp ce șase persoane sunt suspecte și așteaptă rezultatul testelor.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea ciudat că mama era infectată, în timp ce nou născuții au fost feriți de boală, oamenii de știință nu își explică momentan fenomenul însă, se pare, că nou născuții au șanse minime de a se îmbolnăvi.

Desigur, nu sunt imuni, existând la nivel mondial destule cazuri de sugari bolnavi cu Covid-19, însă e puțin probabil să contacteze boala.

ADVERTISEMENT

La maternitatea Odobești, din Timișoara, 25 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus din cauza managementului defectuos. Mai mult, 10 bebeluși au fost depistați pozitiv la un test preliminar, însă s-a dovedit că informația era eronată.

ADVERTISEMENT