News

O femeie din Galați a venit să voteze, iar polițistul a trimis-o cu ambulanța la spitalul de psihiatrie. Ce s-a întâmplat în afara secției

Scene bizare la o secție de votare din Galați, unde o tânără care s-a prezentat la urne a atras atenția prin comportamentul ei.
09.06.2024 | 17:49
O femeie din Galati a venit sa voteze iar politistul a trimiso cu ambulanta la spitalul de psihiatrie Ce sa intamplat in afara sectiei
O tânără care a venit cu păpușa la secția de votare, a ajuns la spitalul de psihiatrie
ADVERTISEMENT

O femeie din Galați a ajuns la spitalul de psihiatrie, duminică, la scurt timp după ce s-a prezentat la secția de votare de care aparținea. Femeia și-a făcut apariția ținând în brațe o păpușă și a refuzat să se legitimeze, la solicitarea polițistului.

O femeie de 28 de ani a intrat în secția de vot vorbind cu o păpușă şi a ajuns la spitalul de psihiatrie

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, la secția de votare nr 148, din municipiul Galați. Potrivit IPJ Galați, femeia are 28 de ani, iar în momentul în care a încercat să pătrundă în secția de votare, aceasta purta o pereche de căști audio și vorbea cu păpușa.

ADVERTISEMENT

”O femeie în vârstă de 28 de ani din Galați, care afișa un comportament neadecvat, în sensul că purta în urechi o pereche de căști audio și avea cu ea o păpușă căreia în vorbea, s-a prezentat la secția de votare.

Persoana în cauză a solicitat să intre în secția de votare, moment în care polițistul aflat în dispozitiv de ordine publică a încercat să comunice cu aceasta, solicitându-i cartea de identitate în vederea legitimării”, se arată în comunicatul poliției, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Persoanele cu probleme psihice, puse sub interdicție, nu au drept de vot

Interesant este că femeia n-a mai fost lăsată să plece acasă, iar agentul de poliție a solicitat intervenția unui echipaj medical, care a transportat-o la spitalul de psihiatrie.

Aceasta era recunoscută cu afecțiuni psihice și se pare că nu ar fi la prima internare într-o astfel de unitate medicală. Nu este clar dacă tânăra avea sau nu drept de vot.

ADVERTISEMENT

”Femeia a refuzat să comunice cu polițistul și a părăsit incinta secției de votare. În afara secției, aceasta a început să vorbească la telefon și ulterior cu păpușa, aspect observat de către polițist, care a solicitat prezența unui echipaj medical de urgență.

Persoana în cauză este cunoscută cu afecțiuni psihice. Aceasta a fost preluată de către echipajul medical și transportată la Spitalul de Psihiatrie”, se mai arată în comunicatul IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Potrivit normelor legale, nu au drept de vot ”debilii sau alienații mintali puși sub interdicție”, și nici persoanele condamnate, prin hotărâre definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

ADVERTISEMENT
Tags: