ADVERTISEMENT
News

O femeie din Ploiești a murit după o întrerupere de sarcină la 12 săptămâni. Pacienta avea 45 de ani

Autor: Flaviu Popa | 22.09.2020 | 17:31
O femeie din Ploiești a murit după o întrerupere de sarcină la 12 săptămâni. Pacienta avea 45 de ani
O femeie din Ploiești a murit în urma unui avort. Foto: Pixabay

O femeie din Ploiești a murit în timpul unei proceduri care n-ar fi trebuit să-i pună viața în pericol, în interiorul unui cabinet medical privat.

ADVERTISEMENT

Femeia avea 45 de ani și a murit în timpul procedurii medicale de întrerupere a sarcinii, însă specialiștii nu știu momentan care e cauza decesului.

În urma tragediei produse luni, 21 septembrie, seară, la ora 20:00, procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, principalul vizat fiind medicul chirurg care a responsabil de procedură.

ADVERTISEMENT

O femeie a murit în Ploiești în urma unui avort

Cabinetul privat își are sediul la parterul unui bloc din cartierul Vest din Ploiești , conform Adevărul.ro, însă nu au existat momentan incidente cu acest cabine.

Femeia ar fi început să se simtă rău la scurt timp după intervenția medicală, moment în care a fost chemată Ambulanța, însă medicii nu au mai putut să o salveze pe femeie.

ADVERTISEMENT

Victima operației era în săptămâna a 12-a de sarcină și nu era cunoscută cu afecțiuni medicale. Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, medicul a fost audiat, însă nu au fost luate momentan măsuri împotriva lui.

Autopsia va stabili cu exactitate cauza decesului, însă procedura pare riscantă având în vedere vârsta femeii și faptul că sarcina era destul de avansată. Conform legii „dacă vârsta sarcinii a depășit paisprezece săptămâni, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi”.

ADVERTISEMENT

Potrivit legii, medicul riscă ani grei de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. „Dacă s-a cauzat femeii însărcinate o vătămare corporală, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea femeii însărcinate, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Când faptele au fost săvârșite de un medic, pe lângă pedeapsa închisorii, se va aplica și interzicerea exercitării profesiei de medic”, este menționat în lege.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!