News

O femeie din România şi-a vândut bebeluşul în Franţa pentru 7.000 euro. Mama micuțului, pedeapsă blândă din partea judecătorilor

30.03.2021 | 09:32
O femeie din Romania sia vandut bebelusul in Franta pentru 7000 euro Mama micutului pedeapsa blanda din partea judecatorilor
ADVERTISEMENT

O femeie din România și-a vândut bebelușul în Franța pentru 7.000 euro. Mama și bunicii acestuia, cei ce au intermediat tranzacția, au primit pedepse blânde din partea judecătorilor.

Totul s-a întâmplat în anul 2012. În acea perioadă, cei trei bihoreni din localitatea Ciumeghiu, Mirabela Rostaş şi părinţii ei, Angela și Marin Rostaş, erau la cerșit în Franța.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă, tânăra avea doar 17 ani și era însărcinată în două luni cu un tânăr din comunitatea de romi din localitatea de domiciuliu. Tatăl micuțului, Florin Teglaş, se afla în România.

O femeie din România şi-a vândut bebeluşul în Franţa pentru 7.000 euro. Mama micuțului, pedeapsă blândă din partea judecătorilor

Oamenii au scăpat de închisoare după faptele lor. Judecătorii din Salonta i-au condamnat pe aceștia la trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o durată de încercare de cinci ani, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a dispus confiscarea banilor încasați, în favoarea țării. Nici procurorii, nici persoanele condamnate nu au atacat sentința, iar aceasta a rămas definitivă.

Faptele au ieșit la iveală după ce cei trei s-au întors în România. Fata s-a împăcat cu tatăl micuțului și i-a povestit acestuia ce s-a întâmplat cu micuțul. Bărbatul s-a dus direct la Poliție.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au decoperit că, pe vremea în care bihorenii trăiau într-o tabără improvizată la marginea localităţii Coubron, lângă Paris, au cunoscut un cuplu de francezi, care, văzând-o pe tânără gravidă, i-a convins să le vândă bebelușul. Familia franceză făcea parte dintre voluntarii unor organizații caritabile.

Când i-a venit sorocul, în luna noiembrie a anului 2012, francezii au internat-o pe Mirabela la o clinică din localitatea Raincy-Montfermeil, cu un alt nume. După ce bebelușul a venit pe lume, familia de francezi l-a luat și le-au dat românilor 7.000 euro. Cu acești bani, oamenii s-au întors în țară.

ADVERTISEMENT

Bihorenii au fost trimiși în judecată în anul 2017, pentru încălcarea Legii adopţiei, „fapta părintelui de a pretinde sau de a primi, pentru sine sau pentru altul, bani ori alte foloase materiale în scopul adopţiei copilului” dar și pentru „intermedierea adopţiei unui copil, în scopul obţinerii de foloase materiale”. Aceasta se pedepsește cu între doi și șapte ani de închisoare. Bebelușul nu a fost găsit nici în până acum.

ADVERTISEMENT