News

O femeie din Teleorman este cercetată pentru infracțiuni în Germania, deși nu a fost niciodată aici. „Nu pot să-mi explic!”

Cum a ajuns o femeie să fie cercetată pentru infracțiuni în Germania, deși spune că nu a ajuns niciodată în această țară
03.07.2024 | 21:38
O femeie din Teleorman este cercetata pentru infractiuni in Germania desi nu a fost niciodata aici Nu pot sami explic
Ioana Manea, femeia cercetată pentru infracțiuni în Germania. Foto captură știrile Pro TV
ADVERTISEMENT

O femeie din județul Teleorman este cercetată pentru infracțiuni comise în Germania, deși ea nu a fost niciodată în această țară. Cum a fost posibil să ajungă într-o astfel de situație și ce spun autoritățile?

Cum a ajuns o femeie să fie cercetată pentru infracțiuni în Germania, chiar dacă nu a vizitat niciodată țara

Totul a început încă de acum doi ani, când a primit somații de plată trimise de poliția germană, după ce ar fi fost răspunzătoare pentru infracțiuni rutiere comise pe teritoriul acestei țări. Însă, Ioana Manea susține că nu a fost niciodată în Germania.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ea nu are permis de conducere și mașină, potrivit Știrile Pro TV. Cu toate acestea, Ioana Manea este trasă la răspundere pentru fapte pe care spune că nu le-a comis. Femeia precizează că, cel mai probabil, i-a fost furată identitatea.

Nu știe cum s-a întâmplat acest lucru, dar în primul plic pe care l-a primit se menționa că ar fi condus o mașină pe autostradă, către Koln, moment în care ar fi depășit viteza legală cu 26 km/h. Amenda în valoare de 178 de euro a fost dată de agenții nemți în martie 2022.

ADVERTISEMENT

Trei luni mai târziu, femeia a primit somațiile de plată. Atunci a realizat că datele personale i-au fost furate. Ulterior a depus o plângere a Poliția Municipiului Alexandria pentru furt de identitate.

Ce răspuns a primit de la autorități

Situația nu s-a rezolvat, fiind trimisă de la o instituție la alta. „Mi-au spus că fapta nu s-a săvârșit pe teritoriul țării. Și trebuie să merg în Germania să-mi rezolv problemele”, a declarat Ioana Manea pentru Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

De la Poliția Municipală, femeia a mers la o altă secția de poliție, tot în Alexandria, fiind întoarsă de unde a plecat. În cele din urmă, a cerut ajutorul reprezentanților Serviciului Caziere. Reclamația a fost trimisă la Serviciul Rutier.

Însă, aici i s-a spus că polițiștii nu au competențe pentru a se ocupa de o infracțiune de furt de identitate, așa că au închis cazul. A fost informată, din nou, că trebuie să meargă la Poliția din Germania, pentru că amenda a fost dată pe acest teritoriu.

ADVERTISEMENT

Însă, despre fapta privind furtul de identitate, reclamată de Ioana, nu i s-a comunicat nimic, deși ar fi trebuia să fie cercetată de polițiștii din România. „Sinceră să fiu, nu pot să-mi explic! Chiar aș vrea să aflu cine este acea persoană care se folosește de datele mele”, a adăugat femeia.

Experții în securitate cibernetică spun că buletinul românesc poate fi ușor de falsificat. „La noi, spre deosebire de alte state din Uniunea Europeană, buletinul este, de fapt, o copie de carton foliat printată color. Atât. Nu există niciun element suplimentar care să asigure securitatea documentului”, transmite Bogdan Botezatu, director cercetare amenințări informatice.

 

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”