News

O femeie gravidă în 5 luni a născut un bebeluș de doar 500 de grame la Constanța. Medicii au rămas și ei uimiți: „Omulețul ăla mișca, respira”

Un copil de 500 de grame s-a născut la Constanța. Medicii au rămas și ei uimiți după ce l-au adus pe lume pe copil, pentru că era foarte vioi. Mama lui era gravidă în cinci luni.
23.08.2022 | 20:20
O femeie gravida in 5 luni a nascut un bebelus de doar 500 de grame la Constanta Medicii au ramas si ei uimiti Omuletul ala misca respira
O femeie gravidă în 5 luni a născut un bebeluș de doar 500 de grame la Constanța. Foto: Ziua de Constanța
ADVERTISEMENT

Medicii din Constanța au rămas uimiți după nașterea unui copil de doar 500 de grame. Bebelușul s-a născut marți la Spitalul Hârșova.

Bebeluș de 500 de grame, născut la Constanța. Sarcina mamei era la cinci luni

Tânăra mamă avea doar cinci luni de sarcină când cel mic a vrut să o cunoască. Speriată, aceasta a mers la Spitalul Orășenesc din Constanța, acolo unde a și născut.

ADVERTISEMENT

Băiețelul de 25 de săptămâni avea 25 de centimetri și cântărește doar 500 de grame. Totuși, acesta nu este cel mai mic copil care s-a născut aici, recordul fiind deținut de un bebeluș de 450 de grame care a fost salvat.

Inclusiv medicii care au asistat la naștere au rămas uimiți de cât de mic era copilașul, spunând că nu au mai văzut așa ceva.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă are doar 500 de grame, bebelușul se simte bine, era vioi și activ. Bebelușul născut prematur a fost trimis la Spitalul din Constanța, unitate medicală dotată mai bine pentru a avea grijă de un astfel de micuț.

„E un copil de 500 de grame. Eu nu am mai văzut niciodată așa ceva! Omulețul ăla mișca, respira, spontan, singur, fără să aibă nevoie de ajutor. Am chemat ajutor specializat. 

ADVERTISEMENT

Mama era și ea mai mult speriată. Totul pare a fi în regulă. Am trimis-o totuși la Spitalul Județean. Din ce mi-a spus doamna doctoriță de la Spitalul Judeețan pare că are șanse. Ei știu ce au de făcut”, a spus Dragoș Predescu, medicul care a asistat-o pe femeie la naștere, conform Ziua de Constanța.

Medicii, încrezători în șansele de supraviețuire ale copilului

Deși foarte mic, medicii sunt încrezători că bebelușul va supraviețui, chiar dacă acesta face parte din puținele cazuri de naștere prematură la doar cinci luni.

ADVERTISEMENT

“Bebeluşul este unul dintre puţinele cazuri de naştere prematură, la 5 luni, cu greutatea de 500 de grame. În ciuda vârstei şi a greutăţii, bebeluşul este activ, vioi, iar medicii sunt încrezători în şansele sale.

Bebeluşul a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa cu o ambulanţă SMURD Terapie Intensivă Nou-Născuţi, pentru a putea beneficia de asistenţa medicală necesară”, au transmis reprezentanţii spitalului.

ADVERTISEMENT