News
notix pixel id

O femeie în vârstă de 73 de ani din România a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat anti-Covid. Explicația autorităților

22.01.2021 | 21:58
O femeie în vârstă de 73 de ani din România a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat anti-Covid. Explicația autorităților
O femeie a murit după ce s-a vaccinat anti-Covid. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 73 de ani din Bacău a murit în ziua în care a fost vaccinată anti-Covid, însă CNCAV susține că decesul nu are legătură cu vaccinarea.

Directorul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a vorbit la rândul său despre decesul femeii chiar în ziua când se vaccinase anti-Covid și nu crede că există legătură între deces și vaccinul anti-Covid.

Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 73 de ani a murit în ziua în care s-a vaccinat

Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, au transmis reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler nu crede că decesul femeii are legătură directă cu vaccinarea.  „Nu, pentru că vaccinul care intră în mușchi și rămâne în zona în care este administrat abia este preluat de celule pentru a fi citită informația și procesată pentru a fi material de studiu pentru organism. Timpul este mult prea scurt, nici măcar nu este procesată întreaga informație pe care o transmite vaccinul.

E un timp mult prea scurt, însă ce trebuie să atragem atenția persoanelor care ajung în centrele de vaccinare este să își analizeze starea de sănătate. Dacă au o stare de sănătate care nu le permite deplasarea, ele pot spune asta și pot fi reprogramate, iar când ajung în fața unui medic să spună dacă au vreo problemă medicală”, a afirmat Mahler.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri