News

O femeie în vârstă de 97 de ani din Arad a învins noul coronavirus. „O reușită excepțională din punct de vedere medical”

12.05.2020 | 19:39
O femeie in varsta de 97 de ani din Arad a invins noul coronavirus O reusita exceptionala din punct de vedere medical
ADVERTISEMENT

O femeie de 97 de ani din Arad s-a vindecat la opt zile după ce a luat Covid-19 dintr-un cămin de bătrâni. Cazul reprezintă un record în țara noastră, în timp ce la nivel mondial există mai multe persoane cu vârsta peste 100 de ani care s-au vindecat de Covid-19.

O femeie în vârstă de 97 de ani s-a vindecat de coronavirus

Confom reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, femeia era internată la Secția Clinică Pneumonologie 2, alături de alte persoane provenite dintr-un cămin de bătrâni devenit focar de infecție cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Şase dintre pacienţii proveniţi de la un cămin pentru persoane vârstnice, din Arad, au fost externaţi, vindecaţi de COVID-19, după ce testele II şi III efectuate la interval de 24 de ore au ieşit negative. Printre pacienţii externaţi se numără o doamnă de 97 de ani, care a reuşit să învingă acest virus deosebit de contagios.

Putem spune că vindecarea acestei paciente, care s-a internat şi cu alte afecţiuni medicale, este o reuşită excepţională din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT

Îi felicit pe toţi seniorii care au fost internaţi la noi, pentru optimismul de care au dat dovadă şi, totodată, mulţumesc echipei medicale, care a fost şi este alături de pacient”, a explicat doctorul Dana Olar, medic-șef al Secției Clinice Pneumonologie 2, conform newsweek.ro.

Nu doar femeia în vârstă a surprins pe toată lumea. O fetiță de 13 ani s-a vindecat chiar momentul în care își sărbătorea ziua de naștere.

ADVERTISEMENT

A fost o bucurie pentru noi, cadrele medicale, să îi spunem că s-a vindecat tocmai în această zi, specială atât pentru ea, cât şi pentru întreaga familie”, a explicat medicul Dana Oprea, coordonatorul Compartimentului Boli Infecțioase Copii din cadrul SCJU.

Mai mulți oameni peste 100 de ani s-au vindecat de Covid-19

La nivel mondial au existat mai multe cazuri de persoane cu vârsta de peste 100 de ani care s-au vindecat de noul coronavirus. Cel mai bătrân supraviețuitor al bolii are 102 ani și provine din Genova.

ADVERTISEMENT

Italianca Grondona Italica a stat 20 de zile în spital, însă și-a revenit în mod miraculos, în ciuda vârstei înaintate. „Am făcut foarte puțin, și-a revenit singură”, au explicat medicii.

ADVERTISEMENT
Tags: