News

O femeie însărcinată a murit de Covid. ”Sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”

31.03.2021 | 19:30
O femeie insarcinata a murit de Covid Sunt forme de o agresivitate nemaiintalnita pana acum
ADVERTISEMENT

O femeie însărcinată a murit de Covid, deși medicii spun că s-a prezentat la spital imediat după ce s-a infectat. ”Nu a venit prea târziu la spital, dar sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”, a precizat șeful Maternității Bega din Timișoara.

Femeia a mers la spital imediat cum a început să se simtă rău. A fost internata direct la Terapie Intensivă întrucât starea ei s-a deteriorat foarte repede.

ADVERTISEMENT

”Am avut o gravida 32 de ani COVID pozitiv, cu sarcina de 18 saptamani, cu o forma grava, foarte grava, asa a venit. Din pacate, cu toate eforturile depuse si cu toate tratamentele, in cursul zilei de ieri a fost intubata si in cursul dupa amiezii a facut stop cardirespirator neresuscitabil”, a declarat medicul Marius Craina, șeful Maternității Bega din Timișoara, potrivit opiniatimișoarei.ro.

O femeie gravidă a murit de Covid. ”Nu a venit prea târziu la spital, dar…”

Medicii spun ca tânăra a făcut o formă a bolii de o agresivitate cum nu au mai văzut.

 ”A stat internata la noi mai mult de o saptamana, a stat numai in Terapie, numai cu oxigen, numai cu masca, a avut o afectare incredibila a plamanilor, 70 % afectare pulmonara pe tomograf. Nu a venit prea tarziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaintalnita pana acum”, a spus Marius Craina, șeful Maternității Bega din Timișoara, potrivit opiniatimișoarei.ro.

ADVERTISEMENT

Gravida avea o boală cu transmitere genetică și sarcina este contraindicată, mai ales dacă are simptomatologie gravă, a transmis medicul.

”Din păcate gravida s-a prezentat cu simptomatologie severa cu SARS-CoV-2, cu insuficiență severă respiratorie, dispnee, saturație oxigen 70%. A fost consultată obstetrical și am decis internarea la ATI, unde a început investigarea medicală și CT care au arătat afectare pulmonară de peste 30%. 

ADVERTISEMENT

A fost monitorizată în permanență, din păcate evoluția nu a fost favorabilă, cu stare de garavare, ieri dimineață saturația a scăzut la 70%, a fost intubată, iar la ora 18 a suferit stop cardio- respirator.

Avea o boală cu transmitere genetică și sarcina este contraindicată, mai ales dacă are simptomatologie gravă. COVID-ul este extrem de periculos pentru gravide, în ultimele săptămâni am avut multe gravide internate, este de o virulență pe care nu am intâlnit-o anul trecut”, a adăugat managerul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT